Actiunile Transgaz Medias, reprezentind 10% din capitalul companiei de stat, vor debuta azi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), acestea inlocuind drepturile de alocare aferente ofertei publice initiale desfasurate, la finele anului trecut, de societa
Actiunile Transgaz Medias, reprezentind 10% din capitalul companiei de stat, vor debuta azi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), acestea inlocuind drepturile de alocare aferente ofertei publice initiale desfasurate, la finele anului trecut, de societatea nationala de transport al gazelor naturale.

Cele 11,77 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de zece lei, vor fi incluse in prima categorie a bursei si vor putea fi transferate atit pe piata principala, cit si pe piata negocierilor directe. Actiunile vor avea o limitare a variatiei de pret la plus sau minus 15% in cadrul unei sedinte bursiere. Drepturile de alocare Transgaz au fost suspendate vineri de la tranzactionare pentru a se pregati introducerea actiunilor. Ultima cotatie a drepturilor de tranzactionare a fost de 286 de lei, cu 49% peste pretul de subscriere a titlurilor la oferta publica, de 191,92 lei.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis, pe 9 ianuarie, certificatul de inregistrare a majorarii capitalului social al Transgaz Medias la 117,73 milioane de lei, in urma ofertei publice. Majorarea de capital a fost inregistrata si la Oficiul Registrului Comertului Sibiu. Ministerul Economiei si Finantelor detine 75% dintre actiunile Transgaz, Fondul Proprietatea are o participatie de aproape 15%, iar 10% dintre titluri se afla in posesia investitorilor care au subscris in cadrul ofertei publice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.