Frauda. Procesul arata ca pictorul ar fi putut fi acuzat de evaziune fiscala Un tablou pictat de cel mai scump artist roman in viata, Sabin Balasa, a ajuns obiectul unui proces. Sotia pictorului, cu care se afla in divort, a fost data in judecata de
Frauda. Procesul arata ca pictorul ar fi putut fi acuzat de evaziune fiscala Un tablou pictat de cel mai scump artist roman in viata, Sabin Balasa, a ajuns obiectul unui proces. Sotia pictorului, cu care se afla in divort, a fost data in judecata de un prieten comun, doctorul Alexandru Bogdan Voiculescu. In procesul deschis acum cateva zile la Judecatoria Sectorului 1, el ii cere Melaniei Balasa restituirea unui tablou pictat de maestru in 1993, un portret al fiului doctorului Voiculescu. In cererea de chemare in judecata, doctorul arata ca s-a inteles cu Sabin Balasa asupra sumei de 2.000 de dolari, opera a fost realizata in acelasi an, "fapt pentru care eu v-am platit dvs. personal 2.000 de dolari, suma pe care ati incasat-o in numele maestrului Sabin Balasa". Balasa picta "la negru"?! Melania Balasa l-a rugat, in ianuarie 2005, sa-i cedeze pentru sase luni tabloul, pentru a-l expune alaturi de alte lucrari. Doctorul si-a cerut tabloul inapoi in toamna, dar Melania a refuzat, sustine acesta, invocand faptul ca nu l-a achitat. Doctorul Voiculescu a notificat-o in scris sa-i restituie tabloul, dar si sa recunoasca in scris "Mie si maestrului Balasa, ca aceasta pictura a fost platita precum si ca pretul, de 2.000 de dolari, a fost, integral si efectiv, incasat de dvs., in calitate de sotie". Doctorul nu a depus, insa, la dosar dovada comunicarii acestei notificari si nici vreo chitanta care sa ateste ca a achitat aceasta suma, situatie care denota fie faptul ca nu a achitat tabloul, fie ca cel mai cunoscut pictor contemporan obisnuia sa lucreze la negru, riscand puscaria pentru evaziune fiscala! "Nu l-am mai vazut pe acest om de mai bine de 10 ani", ne-a declarat Melania Balasa, care a admis, insa, ca maestrul ar fi trebuit sa-i dea o chitanta. "Dar nu stiu daca in 1993 aceste chestiuni erau reglementate prin lege", a precizat ea.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.