In ultima luna au existat voci in PNL care au cerut demisia Guvernului, sub pretextul ca ministrii nu isi pot desfasura activitatea din cauza razboiului dintre palate. Poate ca aceasta informatie pare o prostie, in conditiile in care se vorbeste dej
In ultima luna au existat voci in PNL care au cerut demisia Guvernului, sub pretextul ca ministrii nu isi pot desfasura activitatea din cauza razboiului dintre palate. Poate ca aceasta informatie pare o prostie, in conditiile in care se vorbeste deja de trei ani de faptul ca premierul Calin Popescu-Tariceanu se tine cu dintii de scaun, totusi, ceea ce am afirmat mai sus este o realitate. Din punct de vedere politic, masura ar putea parea buna, obligand partidele adversare in declaratii, PD si PSD, sa colaboreze pentru formarea si sustinerea unui guvern.

Demisia Guvernului Tariceanu, exact in acest moment, ar provoca mari probleme in randul adversarilor. Partidul Democrat ar fi primul prins pe picior gresit. O guvernare alaturi de PSD - sau macar sustinuta parlamentar de social-democrati - implica negocieri de functii, ori PD nu a reusit sa termine nici macar negocierile pe demnitati politice cu liberal-democratii lui Theodor Stolojan, ce sa mai vorbim ca nu s-au stins inca toate animozitatile din partid nascute dupa fuziunea fortata impusa de “profesorul Zeus”. Social-democratii sunt si ei intr-o acalmie aparenta, dupa ce Mircea Geoana si -a asigurat cu greu functia in partid, promitandu-le marea cu sarea lui Ion Iliescu si Adrian Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.