Mircea Sandu, presedintele FRF, a apreciat ieri ca venirea jucatorilor straini in Romania afecteaza valoarea fotbalului romanesc si scade potentialul echipei nationale. "In general, nu sunt adeptul aparitiei jucatorilor straini in campionatul romanes
Mircea Sandu, presedintele FRF, a apreciat ieri ca venirea jucatorilor straini in Romania afecteaza valoarea fotbalului romanesc si scade potentialul echipei nationale. "In general, nu sunt adeptul aparitiei jucatorilor straini in campionatul romanesc, a celor de nivel mediu sau scazut. Anglia are o lege foarte clara prin care numai jucatorii internationali care au jucat un numar de meciuri in ultimul an pot fi transferati in Anglia. Eu nu pot sa-i apreciez pentru ca sunt achizitii ale cluburilor. CFR Cluj e pe primul loc si, din acest punct, de vedere trebuie sa-i dam dreptate. Dar sunt convins ca va fi afectat destul de tare nivelul valoric al jucatorilor romani, clubul respectiv si apoi echipa nationala. Acest lucru trebuie sa traga un semnal de alarma pentru cluburile noastre, pentru dezvoltarea centrelor de formare", a spus Sandu. Acesta a precizat ca FRF incearca sa se implice in construirea a doua centre zonale, in genul celui de la Mogosoaia, in Moldova, la Piatra Neamt, si in Oltenia, la care va contribui cu cate 150.000 de euro, adica 30% din costurile totale ale unui astfel de baze. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.