Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost supus, miercuri seara, unei noi interventii chirurgicale din cauza reaparitiei hematomului subdural, in prezent starea pacientului fiind stabila, a comunicat Valentin Calu, purtatorul de cuvant al Spitalului Unive

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost supus, miercuri seara, unei noi interventii chirurgicale din cauza reaparitiei hematomului subdural, in prezent starea pacientului fiind stabila, a comunicat Valentin Calu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale bucurestene, miercuri, regizorul a avut unele tulburari neurologice care au impus reevaluarea imagistica, in urma acestei analize fiind constatata reaparitia hematomului subdural, probabil pe fondul tulburarilor de coagulare si a fragilitatii vasculare preexistente, fiind necesara reinterventia chirurgicala de evacuare care a fost efectuata in cursul serii. Calu a adaugat ca starea clinica a pacientului este stabila, fiind monitorizat de echipa de medici din sectia de terapie intensiva.
Nicolaescu a fost supus unei prime interventii chirurgicale in 8 ianuarie, la o zi dupa ce s-a internat in Spitalul Elias din Capitala, din cauza unui hematom la cap, medicii reusind sa ii dreneze hematomul aparut acum doua luni, in urma unei cazaturi.
Dupa doua zile, regizorul a ajuns din nou la sectia de Anestezie Terapie Intensiva, din cauza unor tulburari de ritm cardiac. Dan Voinescu, seful clinicii de neurochirurgie declara ca exista riscul sa apara si alte hematoame, ca starea pacientului era buna si ca acesta primeste medicatie anticoagulanta.

Hematomul subdural cronic este o afectiune a persoanelor in varsta si reprezenta o acumulare de sange intre cutia craniana si creier. In acest caz, a aparut pe fondul unor tare preexistente. Traumatismul cranian pe care l-a suferit Nicolaescu a fost minor, dar, pe fondul acestei afectiuni, s-a produs acumularea de sange care a impus intervenetia chirurgicala din ziua de 8 ianuarie, a adaugat doctorul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.