Astfel, sase cazuri au fost inregistrate in Bucuresti, cate patru in judetele Iasi si Constanta si doua in Galati. Dintre cei 16 bolnavi, noua au fost internati - patru in spitale din Capitala. Pe grupe de varsta, gripa a afectat doi copii care au su
Astfel, sase cazuri au fost inregistrate in Bucuresti, cate patru in judetele Iasi si Constanta si doua in Galati. Dintre cei 16 bolnavi, noua au fost internati - patru in spitale din Capitala. Pe grupe de varsta, gripa a afectat doi copii care au sub cinci ani, unul din grupa 5-9 ani, doi din grupa 10-14 ani, doi din 15-19 ani, doi din 20-24 de ani, trei la 25-29 de ani, trei la 40-44 de ani si unul la 45-49 de ani. Aparitia acestor cazuri era asteptata dupa ce in statele UE a fost inregistrata o crestere a numarului de afectiuni. Gripa se manifesta cu temperatura mare, de peste 38 de grade Celsius si dureri musculare, medicii recomandand antitermice, consum mare de ceaiuri si suc de fructe, alimente bogate in fructe si legume si, mai ales, izolarea de colectivitati. Medicii recomanda in continuare vaccinarea, deoarece serul din acest an contine si tulpina Solomon Islands. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.