Partidul Democrat Liberal solicita premierului Calin Popescu Tariceanu si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa prezinte in fata Parlamentului in mod foarte clar situatia economica a Romaniei si masurile de redresare economica, pentru a impiedica un
Partidul Democrat Liberal solicita premierului Calin Popescu Tariceanu si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa prezinte in fata Parlamentului in mod foarte clar situatia economica a Romaniei si masurile de redresare economica, pentru a impiedica un colaps economic, a declarat liderul PDL, Emil Boc.
Boc a acuzat ieri, intr-o conferinta de presa, Guvernul Tariceanu ca a reusit, in mai putin de opt luni, sa anuleze toata cresterea economica pe care a avut-o Romania imediat dupa ce Alianta D.A. a ajuns la guvernare, informeaza Mediafax.
"Cursul valutar este la nivelul lui februarie 2005, ceea ce demonstreaza falimentul politicii economice a Guvernului Tariceanu, incapacitatea acestuia de a ramane in programul de guvernare dupa ce PD a fost eliminat in aprilie 2007 de la guvernare", a spus Boc. El a sustinut ca Romania este amenintata de un colaps economic care devine certitudine pe zi ce trece. "Nu mai vorbim de factura la intretinere din cauza scumpirii energiei, de propunerea de majorare a pretului la gaze, care vor arunca in aer facturile romanilor si situatia economica a acestora", a subliniat liderul PDL.
Potrivit acestuia, Guvernul Tariceanu a reusit, prin contraperformanta economica, sa anihileze orice efect al cresterii pensiilor. "Efectul majorarii pensiilor este terminat din cauza inflatiei si cresterii galopante a pretului la energie, facturii la intretinere si a produselor de consum.
Pensionarii au primit cu o mana si li s-a luat cu doua, din cauza inconsecventei Cabinetului, care a luat masuri populiste", a conchis Boc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.