Dragos Cinca a renuntat la functia de presedinte al Flamingo International, dupa primul an in care compania a inregistrat profit.

Noul presedinte al Consiliului de Administratie Flamingo este Dragos Simion, acesta preluind prima pozitie din companie de la actionarul majoritar al retailerului, Dragos Cinca, informeaza compania. Inainte, Simion a ocupat functia de vicepresedinte al CA. Pozitia de CEO va fi ocupata in continuare de Jiri Rizek care a venit in grup la inceputul anului trecut. Cinca sustine ca va continua sa se implice in deciziile grupului. „Voi continua sa fiu un membru activ in cadrul Flamingo International si dupa aceasta numire, insa din postura de actionar principal si membru al Consiliului. Sint convins ca Dragos Simion este cea mai potrivita persoana pentru a coordona intreaga activitate decizionala a companiei, alaturi de Jiri Rizek", a declarat Dragos Cinca, fondator Flamingo International.

Flamingo International a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 171 de milioane de euro (fara TVA ) cu peste 9 milioane mai mult decit suma bugetata de catre reprezentantii companiei pentru 2007 si un profit de 0,5 milioane de euro. 2007 a fost astfel primul an in care grupul a inregistrat profit dupa preluarea Flanco.

„Grupul Flamingo International a finalizat procesul de restructurare si consolidare a companiei in 2007, iar anul acesta se va concentra in totalitate asupra businessului sau central, fiind pregatit pentru dezvoltarea din 2008", a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International. Potrivit oficialilor companiei, grupul a avut rezultate inca din trimestrul al patrulea al anului trecut si vor fi mentinute si imbunatatite in 2008.