Romania era folosita drept tara de tranzit pentru droguri aduse din America de Sud.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au trimis in judecata, in stare de arest, pe
Romania era folosita drept tara de tranzit pentru droguri aduse din America de Sud.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au trimis in judecata, in stare de arest, pe olandezul Adrianus Bierhuizen, domiciliat in Galati, pe care-l acuza ca numai anul trecut ar fi traficat pe teritoriul Romaniei 1.172 de kilograme de marijuana. Bierhuizen s-a asociat, conform procurorilor, cu alti doi olandezi, Petreus Nicolaas Van Der Zon si Nicolaas Broere, pentru a aduce drogurile din America de Sud si a le trimite in Europa. Ei operau pe un traseu complicat pentru a li se pierde urma.

Astfel, containerele cu marijuana erau incarcate in America de Sud, dupa care ajungeau in Africa de Sud si de aici in Portul Constanta, via Istanbul, pentru ca ulterior sa fie expediate pe uscat spre Olanda. Inainte de a ajunge in Romania, navele care transportau drogurile olandezilor faceau escala in portul belgian Antwerpen. Pentru a acoperi livrarile, Bierhuizen si-a infiintat o firma in Galati, prin care importa legal diverse bunuri.

Procurorii DIICOT au colaborat cu politia belgiana, astfel incit, in noiembrie 2007, un container cu droguri a fost livrat supravegheat dinspre Antwerpen spre Constanta. Petreus Nicolaas Van Der Zon si Nicolaas Broere au fost arestati de politia olandeza, la cererea DIICOT, si vor fi trimisi in Romania pentru a fi judecati. Acest caz reprezinta, din punctul de vedere al cantitatii de droguri confiscate, cea mai complexa actiune de anul trecut a DIICOT. Ei au colaborat pentru prinderea olandezilor cu politistii de la Frontiera, cu cei de la Antidrog, cu SRI si cu ofiteri de legatura din Europa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.