C(RAMPE)
Si acum propun sa n-avem ce face si sa ne uitam in gura la toti horoscopistii care ne descifreaza secretul plantelor. Scuze. Al planetelor. Deci. Nu stii cum sa te mai impaci cu plodul tau adolescent? Nu-i nimic. Du-te la horoscopis

C(RAMPE)
Si acum propun sa n-avem ce face si sa ne uitam in gura la toti horoscopistii care ne descifreaza secretul plantelor. Scuze. Al planetelor. Deci. Nu stii cum sa te mai impaci cu plodul tau adolescent? Nu-i nimic. Du-te la horoscopista ca-ti spune ea. Nu esti sigura pe fidelitatea lu' barbac-tu? Asta-i buna! Un telefon la horoscopista, o astrograma mica, un cafesito, ceva dulce langa si-ti spune madam ce e cu dama aia de verde de-o tot visezi de cateva zile-ncoace: era sor-sa, ba!

Ai in vedere o schimbare de job? Ti s-a propus ceva cool, dar nu indraznesti sa dai vrabia din mana pe ceara... a... cioara de pe gard? Deja stii raspunsul: suna acum la horoscopista si horoscopista-ti va da raspunsul lui Saturn retrograd, prost aspectat, in relatie de frecangeala cu Mercur prost dispus si pus pe mistouri existentiale. Daca-ti zicea ea sa nu accepti oferta, spui mersi, te linistesti, "gandesti problema" si pleci. "Ca doar nu sunteti animale." Ce planta mea. Scuze. Planeta. Si oricum trebuie sa stii ca uitatul in gura la toate ghicitoarele e chiar o chestie pe trend. Sau in trend. In orice caz, ceva cu trend. Multa lume se linisteste dupa o intalnire cu ghicitoarea. Are in ea ceva ghicitoarea care, fiindca tu nu stii si-ti zicea ea cum sta treaba, ti se pare tie c-ai dat lovitura. Chestia e veche. Ceea ce nu inseamna ca nu e in trend, stai linistita, esti bine. Inca din vremea Vechiului Testament se uitau popoarele in gura la ghicitoare si ghicitoarele le spuneau ce si cum, deci chestia cu astrograma facuta pe computer e... a... e. Paranteza: tinem sa precizam, pentru corectitudinea mesajului, ca desenam o linie de demarcatie neta intre cititorii in stele din vremea veche si prooroci.

Sunt atat de exotice horoscopistele-astea ca normal te uiti in gura lor. Paranteza din nou: sintagma asta badaraneasca pe care ne tot incapatanam s-o folosim, asta cu uitatul in gura, ne face sa ne gandim la faptul ca, cel mai mult si cel mai mult, in gura horoscopistelor se uita stomatologul lor. Hi-hi, ce gluma buna. Societatea asta moderna in care traiesti stie sa speculeze extrem de eficient treaba energiei planetare, care cum vine si te invaluie de-ti dicteaza tie destinul tau de musca. O fi el Pluto departe, dar cand ti-o trage vreo influenta astrala pe carosabil ai sa zici ce-i aia. De exemplu, sotia unui prieten de-al meu l-a sunat pe prietenul asta si i-a spus intr-o doara ca sa aiba grija cum traverseaza strada, ca i-a zis la horoscop ca-l calca masina. E, nu-ti spun ca l-a calcat masina! Adica, ma rog, l-a busit putin pe trecerea de pietoni, ca n-avea viteza, dar sa vezi cum e treaba. Alta paranteza: probabil ca aluia care l-a lovit pe prietenul meu i-a zis, la randul lui, la horoscop ca sa aiba in vedere ca in ziua de, la data de o sa-l loveasca pe un ametit pe trecerea de pieton, dar el sa fuga de la locul accidentului, ca luna in Capricorn il ajuta sa n-ajunga la bulau.

Concluzie: la steaua care-a rasarit nu-i asa o cale atat de lunga. Horoscopistele stie de ce.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.