Un tribunal din Afganistan a condamnat la moarte un jurnalist afgan, detinut din octombrie sub acuzatia de "blasfemie", au anuntat miercuri surse oficiale. Tanarul a fost arestat la 27 octombrie pentru ca ar fi distribuit colegilor sai de la Univers
Un tribunal din Afganistan a condamnat la moarte un jurnalist afgan, detinut din octombrie sub acuzatia de "blasfemie", au anuntat miercuri surse oficiale. Tanarul a fost arestat la 27 octombrie pentru ca ar fi distribuit colegilor sai de la Universitate un articol "insultator la adresa islamului si in care se interpreteaza in mod eronat versetele Coranului", potrivit unui document oficial. Perwiz Kambakhsh, student la Universitatea din Balkh si reporter la un cotidian local, Jahan-e Naw (Lumea noua), a respins aceasta decizie si urmeaza sa conteste hotararea in apel, a anuntat familia sa.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.