Dupa un simpozion cu tema "24 ianuarie 1859", care va se va desfasura incepand cu ora 10.00, si un spectacol artistic sustinut de Camerata Danubii, la ora 11.00, va avea loc vernisajul expozitiei de sculptura a lui Ion Vlad cu titlul "Ion Vlad se int
Dupa un simpozion cu tema "24 ianuarie 1859", care va se va desfasura incepand cu ora 10.00, si un spectacol artistic sustinut de Camerata Danubii, la ora 11.00, va avea loc vernisajul expozitiei de sculptura a lui Ion Vlad cu titlul "Ion Vlad se intoarce acasa", ce va ramane deschisa pana pe 1 martie. Ion Vlad este unul dintre cei mai importanti artisti romani, care s-a nascut in 1920 la Fetesti si s-a stins din viata in 1992. Prima expozitie de desene a artistului a avut loc in 1933, cu portrete ale colegilor de liceu, ale profesorilor si ale personalitatilor orasului, la libraria din centrul orasului Calarasi. Astazi, Ion Vladu "se intoarce acasa", dupa ce, de-a lungul vietii sale a expus in galerii importante din tara si din strainatate, a avut expozitii personale la Sighisoara, la Bucuresti, la Paris, la Nice etc. O mare parte a vietii sale a petrecut-o in Franta. In 1991, Ion Vlad a fost ales membru al Academiei Romane. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.