Marti seara, Asociatia Consumatorilor de Media (ACM) l-a invitat pe Ion Iliescu la o dezbatere in Club A pe tema blogurilor. Fostul presedinte, care face parte din „Blogosfera“ de doua luni, a declarat ca, initial, considera blogurile un
Marti seara, Asociatia Consumatorilor de Media (ACM) l-a invitat pe Ion Iliescu la o dezbatere in Club A pe tema blogurilor. Fostul presedinte, care face parte din „Blogosfera“ de doua luni, a declarat ca, initial, considera blogurile un fel de „mahala pe calculator“. El a mai adaugat ca scopul spatiului sau privat virtual este „scopul sau politic“. Iliescu s-a referit si la prezenta femeilor in politica autohtona, pe care o considera binevenita. In opinia liderului spiritual al PSD, reprezentantele sexului feminin aduc echilibru in politica si nu sunt la fel de corupte precum barbatii.

Ion Iliescu a raspuns intrebarilor care i-au fost adresate atat de blogg-eri, cat si de studenti la facultatile de jurnalism sau stiinte politice. Fostul lider de stat s-a alaturat unor bloggeri de seama din Romania pentru o discutie despre acest fenomen nou care a patruns si in sfera politica. „M-a atras invitatia si datorita locului de desfasurare, pentru ca am cunoscut initiativa care a dus la infiintarea acestui Club A. La inceput am avut retineri in privinta blogurilor, mi se parea o mahala pe calculator, insa prietenii mi-au atras atentia ca se nasc discutii foarte interesante cu ajutorul acestora. Mi s-a parut o cale interesanta de comunicare, mai libera si mai naturala. M-a atras in primul rand tineretea si mi-a placut seriozitatea unor preocupari pe toate temele. Blogul da o nota mai vie comunicarii datorita faptului ca este interactiv. Scopul blogului meu este scopul meu politic, si anume comunicarea cu persoane interesante din aceasta sfera relativ noua pentru mine. Se naste o noua forma de manifestare a societatii civile cu aceasta 'Blogosfera>>“, a declarat actualul presedinte de onoare al PSD. Bineinteles ca nici de aceasta data presedintele onorific al PSD nu a scapat de expresia „Mai, animalule“, un tanar intrebandu-l care a fost evolutia sa de la acel apelativ la blog. Membrul PSD a spus ca expresia a fost speculata si ca afirmatiile lui au fost deformate de presa. „Am fost mereu un om ponderat, n-am avut iesiri exagerate, desi sunt temperamental. Am fost apreciat pentru tinuta mea echilibrata“. Iliescu a vorbit si despre impresia gresita asupra orientarii politice a intelectualilor din Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.