Grupa sanguina a unei fetite din Australia s-a modificat de la sine, dupa ce aceasta a suferit un transplant de ficat.

Potrivit revistei americane The New England Journal of Medicine, organismul pacientei nu a preluat numai g

Grupa sanguina a unei fetite din Australia s-a modificat de la sine, dupa ce aceasta a suferit un transplant de ficat.

Potrivit revistei americane The New England Journal of Medicine, organismul pacientei nu a preluat numai grupa sanguina a donatorului, ci si sistemul imunitar al acestuia. Medicii australieni care o aveau sub tratament pe Demi-Lee Brennant au publicat recent si un studiu despre acest caz unic, in revista mentionata mai sus. La momentul operatiei, fetita avea noua ani, iar dupa aproximativ noua luni medicii au descoperit modificarea ciudata a grupei de sange. Se presupune ca acest lucru a avut loc dupa ce din ficatul primit de pacienta s-au desprins celule stem, care s-au mutat in maduva coloanei vertebrale. In prezent, fata are 15 ani si este sanatoasa, a declarat Michael Stornom, hepatologul care s-a ocupat de caz.

Stormon a adaugat ca a tinut numeroase expuneri in toata lumea despre acest bizar si unic caz. El este deosebit de interesant intrucat in transplanturile de organe, problema cea mai frecventa este aceea ca sistemul imunitar al bolnavului nu accepta organul primit. Dupa parerea doctorului Stormon, modificarea a fost determinata de mai multi factori, printre care si o infectie intervenita dupa operatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.