CFR SA, compania care gestioneaza infrastructura si statiile feroviare, a inceput sa fie executata silit de filialele Electrica si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), din cauza datoriilor ce se ridica la sute de milioane de euro.

La inceputul lunii februarie, ANAF va scoate la licitatie gara de calatori din localitatea vranceana Odobesti. „Societatea de Administrarea Activelor Feroviare SA - Agentia Teritoriala Galati a evaluat pretul acestui imobil la 423.421 lei, insa pretul de pornire a licitatiei va fi mai mic, de 317.566 lei. Pentru a participa la licitatie, cei interesati vor depune la sediul AFP Odobesti, pana in 6 februarie, documentele necesare, printre care oferta de cumparare si dovada depunerii taxei de participare reprezentand 10% din pretul de pornire a licitatiei, pe data de 7 februarie urmand sa aiba loc licitatia“, au declarat reprezenantantii ANAF, citati de NewsIn. Reprezentantii CFR ne-au spus ca statia de la Odobesti a fost construita in 1893 si este monument istoric. „Oficialitatile locale intentionau sa infiinteze in gara din Odobesti muzeul ceferis tului, cu atat mai mult, cu cat nici un tren nu mai trece de multa vreme prin zona. In Vrancea, Finantele au scos la vanzare si gara de la Marasesti, insa nici o persoana nu a fost interesata de cumpararea ei“, ne-au precizat reprezentantii CFR SA.

CEZ Distributie are de executat bunuri de 110 milioane de lei
Pe lista celor care au uitat sa plateasca facturile la curent se afla si garile din judetele Dolj, Gorj, Olt si Slatina. „Avem de recuperat peste 110 milioane de lei. Din decembrie 2006 nu am mai primit nici un ban.