Flamingo International a raportat o cifra de afaceri de 171 milioane euro (fara TVA), cu peste noua milioane mai mult decat cifra estimata de reprezentantii grupului pentru 2007 si un profit de 500.000 de euro.
Potrivit reprezentantilor companie
Flamingo International a raportat o cifra de afaceri de 171 milioane euro (fara TVA), cu peste noua milioane mai mult decat cifra estimata de reprezentantii grupului pentru 2007 si un profit de 500.000 de euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele demonstreaza faptul ca Grupul si-a indeplinit angajamentele de la inceputul anului trecut, cel mai important fiind acela ca Flamingo International va deveni o companie profitabila pana la finalul anului, se mentioneaza in comunicatul companiei.
Rezultatele pozitive au fost inregistrate inca din trimestrul al patrulea al anului trecut si vor fi mentinute si imbunatatite in 2008, sustin reprezentantii Flamingo.
"Grupul Flamingo International a finalizat procesul de restructurare si consolidare a companiei in 2007, iar anul acesta se va concentra in totalitate asupra business-ului sau central, fiind pregatit pentru dezvoltarea din 2008. Rezultatele raportate dovedesc faptul ca deciziile luate in 2006 si 2007 au fost cele mai bune pentru evolutia companiei, ele reprezentand o baza solida pentru cresterea profitabila a grupului in viitor", a declarat directorul executiv al Flamingo International, Jiri Rizek.
Acesta sustine ca Flamingo International s-a concentrat anul trecut asupra consolidarii liniei principale de business pe piata locala si pe extinderea retelei Flanco World, prin deschiderea a 10 magazine de suprafata mare in cele mai importante regiuni ale tarii, iar in 2008 compania intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata de retail electronic si electrocasnic si sa isi mentina pozitia de lider pe segmentul de retail IT&C.Dragos Simion e noul presedinte al Grupului FlamingoFlamingo International a anuntat numirea lui Dragos Simion in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Grupului, incepand cu ianuarie 2008.
Potrivit comunicatului, aceasta schimbare vine dupa numirea lui Jiri Rizek in functia de CEO, la inceputul lui 2007, finalizarea fuziunii cu Flanco, consolidarea intensiva a Grupului in 2007 si dezvoltarea accelerata a retelei de retail electronic, electrocasnic si IT&C de mare suprafata, Flanco World.
"Voi continua sa fiu un membru activ in cadrul Flamingo International si dupa aceasta numire, insa din postura de actionar principal si membru al Consiliului. Sunt convins ca Dragos Simion este cea mai potrivita persoana pentru a coordona intreaga activitate decizionala a companiei, alaturi de Jiri Rizek", declara Dragos Cinca, fondator Flamingo International. Conform lui Dragos Simion, compania va incepe 2008 cu rezultate financiare pozitive, mai bune decat estimarile noastre initiale atat in ceea ce priveste cifra de afaceri, cat si profitul net.
"Imi voi continua activitatea in cadrul Flamingo International cu aceeasi incredere in dezvoltarea business-ului ca pana acum, alaturi de Jiri Rizek", a mai declarat noul presedinte al grupului.
In urma acestei numiri, Dragos Simion devine presedintele Flamingo International, Jiri Rizek continua sa fie CEO-ul companiei, iar Dragos Cinca ramane cel mai important actionar al Grupului.
Flamingo International activeaza pe piata din Romania din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment al doilea cel mai mare jucator de pe piata adresata.
Strategia Grupului Flamingo consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin extinderea retelei de magazine Flanco World in toate regiunile tarii si prin continua imbunatatire a performantelor magazinelor traditionale Flanco si Flamingo Computers. In prezent exista 18 locatii Flanco World in cele mai importante regiuni de retail ale tarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.