Procurorii au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Adrianus Bierhuizen, cetatean olandez cu resedinta in municipiul Galati, pentru trafic de droguri. Procurorii sustin ca, in cursul anului
Procurorii au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Adrianus Bierhuizen, cetatean olandez cu resedinta in municipiul Galati, pentru trafic de droguri. Procurorii sustin ca, in cursul anului 2007, Bierhuizen a constituit, impreuna cu alte persoane, un grup infractional organizat in scopul transportarii a 1172 de kilograme de cannabis (marijuana), din Africa de Sud catre Olanda, cu tranzitarea Romaniei. Din materialul probator a rezultat, potrivit Mediafax, ca misiunea lui Bierhuizen consta in asigurarea intrarii drogurilor pe teritoriul Romaniei, disimulate sub aparenta unui import legal de bunuri, inclusiv in ceea ce priveste asigurarea documentelor prevazute de lege in acest scop, activitatea fiind desfasurata chiar prin intermediul unei societati cu sediul in Galati, in cadrul careia Bierhuizen are calitatea de asociat unic. Ulterior, prin aceeasi modalitate si in intelegere cu membrii retelei internationale de traficanti de droguri, acesta urma sa expedieze drogurile in Olanda. Conform anchetatorilor, drogurile proveneau din America de Sud si trebuiau sa fie aduse in Portul Constanta pe o ruta ocolitoare cu un vas de marfa, cu punct de plecare din Africa de Sud. In urma investigatiilor, au rezultat date conform carora acest container urma sa fie expediat din Africa de Sud spre Romania, pe o ruta ocolitoare, cu escala in Portul Antwerpen-Belgia, unde, de altfel, containerul a fost descarcat la data de 7 noiembrie 2007. Anchetatorii romani au trimis autoritatilor belgiene o cerere de comisie rogatorie prin care s-a solicitat efectuarea unei livrari supravegheate pe cale maritima, catre Romania, a containerului vizat. O parte din cantitatea initiala de droguri a fost descarcata in portul belgian. In continuare, containerul a fost re-sigilat si lasat sa-si continue drumul catre Romania. In 28 noiembrie 2007, a sosit, in Portul Constanta Sud, nava maritima la bordul careia se afla containerul care continea 16 lazi din lemn si zece pachetele cu cannabis livrate supravegheat catre Romania. Autoritatile olandeze i-au retinut pe complicii celui trimis in judecata, pentru trafic ilicit de droguri de risc. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.