Max Mosley vrea disponibilizari si ameninta cluburile cu excluderea in caz de spionaj.

Presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a anuntat ca orice echipa din Formula 1 gasita vinovata de spionaj va fi exclusa din campionat. Sezonul trecut, McLaren a fost amendata cu 100 de milioane de dolari si a pierdut toate punctele cistigate in clasamentul constructorilor in sezonul 2007, dar pilotii Fernando Alonso si Lewis Hamilton au ramas in competitie.

Niciodata nu putem opri ceea ce gindeste lumea, dar putem evita transferul de informatii in forma scrisa sau electronica. Acum este foarte dificil sa nu fie lasate diverse urme din cauza unor astfel de operatiuni. Data viitoare, indiferent de cine este, nu cred ca echipa va mai ramine in campionat daca apeleaza la astfel de practici. Toata lumea s-a mirat de amenda de 100 de milioane, dar alternativa era excluderea, care ar fi fost si mai scumpa", a declarat presedintele FIA, Max Mosley.

El s-a referit si la situatia financiara a echipelor din campionat si a precizat ca forul va face o analiza in privinta bugetelor echipelor si ca discutiile se pot concretiza in urmatoarele luni. Probabil ca echipele vor renunta la mai multi angajati, dar producatorii de masini duc lipsa de ingineri acum", a mai afirmat oficialul federatiei.