Spectacolul reprezinta o intoarcere in satul traditional romanesc, intr-un trecut mitic in care oamenii stiau si puteau sa isi exprime natural dorintele, trairile si credinta in Dumnezeu. Bazat pe discursul nonverbal, spectacolul este alcatuit dintr-
Spectacolul reprezinta o intoarcere in satul traditional romanesc, intr-un trecut mitic in care oamenii stiau si puteau sa isi exprime natural dorintele, trairile si credinta in Dumnezeu. Bazat pe discursul nonverbal, spectacolul este alcatuit dintr-o paleta de momente semnificative din viata satenilor: mersul la biserica duminica dimineata, hora de la pranz, nunta, dansul traditional de purificare -"calusul". Colona sonora include unele dintre cele mai cunoscute melodii populare care confera vitalitate spectacolului si invita privitorii sa ia parte la sarbatoare. Un inedit spectacol de strada inspirat de traditiile folclorice romanesti: marionete reprezentand tarani din diverse zone ale Romaniei danseaza si invita la dans spectatorii. Sunt figurate cateva dansuri celebre romanesti: calusul, perinita, sarba etc. si intermezzo-uri cu masti populare. Initiativa de a aduce in memoria publicului obiceiurile traditionale romanesti este strans legata de Ziua Unirii si se inscrie in categoria proiectelor social-culturale sustinute de Teatrul Masca. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.