La Teatrul de Comedie se... rezista eroic. Doi oameni infrunta durerea, teama de a-si pierde propria fiinta, propria identitate, sfidand moartea si pe cei care incearca sa le calce in picioare iubirea, speranta si timpul daruit lor, pe pamant, de Dum
La Teatrul de Comedie se... rezista eroic. Doi oameni infrunta durerea, teama de a-si pierde propria fiinta, propria identitate, sfidand moartea si pe cei care incearca sa le calce in picioare iubirea, speranta si timpul daruit lor, pe pamant, de Dumnezeu. Eroii acestei "infruntari" sunt actorii Claudiu Bleont si Delia Seceleanu, care dau viata celor doua personaje din piesa lui Cornel Mimi Branescu, "Dumnezeul de a doua zi"- regia - Marcel Top, scenografia - Anca Cernea. Sala Studio va gazdui doua spectacole in avanpremiera: in aceasta seara, la ora 19.30, si sambata (26 ianuarie), la aceeasi ora, premiera oficiala urmand sa aiba loc joi, 31 ianuarie (19.30). Iata cum a vazut Marcel Top rezistenta (celor doi) intru supravietuire, prin credinta, atunci cand s-a incumetat sa puna in scena textul lui Cornel Mimi Branescu, recompensat cu Premiul I la Concursul de Comedie Romaneasca, editia I 2006: "... doi oameni care se biciuiesc, razand de ei insisi si de cei care le provoaca durerea si nenorocirea, doi oameni care rad cu fanatism, cinism si de dincolo de moarte, de ei insisi, de tara lor - Romania, si de tortionarii lor - romani sadea; doi oameni care musca din propria carne si se lasa muscati fara sa cracneasca, zambind. Doi oameni care se zvarcolesc intr-un spatiu in care 'toti sunt vinovati>>, conform sintagmei lui Camus. Doi oameni pe care ii tin in viata si in moarte iubirea si credinta in Dumnezeul de a doua zi (...)". Delia Seceleanu si Claudiu Bleont - doi actori carora nimic nu le sta in cale, atunci cand trebuie sa-si demonstreze forta talentului - ne vor ajuta sa intelegem mai bine de cine si de ce atarna, in ultima instanta, firul unei vieti in doi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.