Politistul Cristian Cioaca, acuzat ca si-a ucis sotia la sfarsitul lunii august a anului trecut, a refuzat, cu ocazia audierilor de la Pitesti, din luna decembrie, sa ofere anchetatorilor “probele” pe care el le considera ca demonstreaza
Politistul Cristian Cioaca, acuzat ca si-a ucis sotia la sfarsitul lunii august a anului trecut, a refuzat, cu ocazia audierilor de la Pitesti, din luna decembrie, sa ofere anchetatorilor “probele” pe care el le considera ca demonstreaza ca Elodia Ghinescu traieste. Este vorba despre biletelul olograf care ar fi insotit unele cadouri de Craciun, primite in numele lui de catre sora sa, printr-un curier anonim.

Un ceas, mai multe parfumuri, cåteva dulciuri si jucarii pentru micutul Patrik, insotite de un bilet scris olograf cu majuscule, nesemnat. Acestea ar fi cadourile primite de Cristian Cioaca de Craciun de la... sotia sa Elodia Ghinescu. Darurile ar fi fost inmanate de un barbat necunoscut, in ajunul Craciunului, surorii lui Cioaca, Ana Maria Ene, domiciliata in Pitesti. Ulterior, politistul a declarat public ca respectivele cadouri nu puteau fi facute de altcineva decat de sotia lui, intrucat doar ea avea o aplecare spre a-i darui ceasuri, iar parfumurile primite purtau o marca pe care politistul nu o avea in casa. Mai mult decat atat, curierul i-ar fi spus surorii sale ca are un contract de confidentialitate care ii interzicea sa deconspire identitatea expeditorului. Cu toate acestea, spune Cristian Cioaca, ceasul cu pricina a fost cumparat din Brasov.

Curierat secret
Pe data de 28 decembrie 2007, Cristian Cioaca a fost convocat de anchetatorii care instrumenteaza cazul disparitiei Elodiei la sediul IPJ Arges. Aici, i-au fost prezentate rezultatele ultimelor analize biocriminalistice de laborator asupra unora dintre obiectele din rapa, precum si faptul ca pe schimbatorul de viteze al autoturismului Peugeot 607 s-au descoperit picaturi de sange apartinand Elodiei Ghinescu. La final, a fost intrebat daca doreste sa formuleze declaratii noi, in aparare, insa politistul a refuzat. Anchetatorii i-au pus si cateva intrebari referitoare la cadourile pe care le-ar fi primit de la Elodia. Cioaca a refuzat, cu acest prilej, sa arate biletul scris de mana, pentru o eventuala expertiza grafologica care sa stabileasca daca Elodia este cea care l-a scris. Mai mult, el a refuzat sa faca o descriere sumara a barbatului care a facut pe curierul in ajunul Craciunului, precum si sa precizeze daca a luat vreun fel de masuri pentru a-l identifica. Acestea ar fi devenit, astfel, indicii ca Elodia este vie si, prin urmare, Cioaca isi putea dovedi nevinovatia.

Contactat telefonic, procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, a confirmat, pentru “Gardianul”, aceasta informatie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.