Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus in urma cu cateva minute arestarea preventiva a politistului Cristian Cioaca, sotul avocatei disparute Elodia Ghinescu .
Magistratii au stabilit astfel definitiv ca Cioaca va fi incarcerat pentru

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus in urma cu cateva minute arestarea preventiva a politistului Cristian Cioaca, sotul avocatei disparute Elodia Ghinescu .
Magistratii au stabilit astfel definitiv ca Cioaca va fi incarcerat pentru 29 de zile in dosarul in care este acuzat de instigare la spargerea adreselor de mail ale sotiei sale.

Cu privire la Marius Nitu, acuzat ca ar fi spart personal adresele de mail, judecatorii au dispus tot astazi, masura preventiva a interzicerii de a parasi tara.

Mandatul de arestare pe numele lui Cioaca va fi emis de indata iar organele de politie urmeaza sa-l puna imediat in aplicare. Cele doua masuri preventive sunt valabile pana la data de 21 februarie a.c. Instanta care va emite mandatele este Curtea de Apel Brasov, care a fost sesizata in legatura cu decizia instantei supreme. "In momentul in care vom primi dispozitia, il vom aresta. Dupa cele 29 de zile, daca nu se va face prelungire si va fi cercetat in libertate, Cioaca va reveni pe pozitia pe care o ocupa pana acum, adica va ramine la dispozitia IPJ Brasov", a declarat Emil Rada, seful cabinetului chestorului IPJ Brasov.

Potrivit unor posturi de televiziune, Cioaca ar fi plecat in fuga din cladirea IPJ Brasov inainte de pronuntarea deciziei instantei supreme, potrivit careia a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Mediafax
ROMaNIA
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
SECTIA PENALA
Minuta incheierii nr.269 Dosar nr.47/64/2008
Sedinta publica din 24 ianuarie 2008
IN NUMELE LEGII
DISPUNE:
Cu majoritate de voturi,

Admite recursul declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov - DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov impotriva incheierii nr.2/F din 16 ianuarie 2008 a Curtii de Apel Brasov, Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori, pronuntata in dosarul nr.47/64/2008, privind pe inculpatii Cioaca Constantin Cristian si Nitu Marin Adrian.

Caseaza incheierea atacata si rejudecand:

Admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Cioaca Constantin Cristian formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov - DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov.

In baza art.1491 alin.10 cu referire la art.148 lit.d si f si art.143 din Codul de procedura penala, dispune arestarea preventiva a inculpatului Cioaca Constantin Cristian pe o durata de 29 de zile, incepand cu 24 ianuarie 2008 pana la 21 februarie 2008, inclusiv.

In baza art.151 din Codul de procedura penala dispune emiterea, de indata, a mandatului de arestare preventiva a inculpatului Cioaca Constantin Cristian.

In baza art.136 alin.1 lit.c si 1491 alin.12 din Codul de procedura penala cu aplicarea art.1451 din Codul de procedura penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov - DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov si dispune obligarea inculpatului Nitu Marin Adrian de a nu parasi tara pe o durata de 29 de zile, incepand cu 24 ianuarie 2008 pana la 21 februarie 2008, inclusiv.

Face aplicarea art.145 alin.1, alin.11, alin.2, alin.21 si alin.22 din Codul de procedura penala.

Cu opinia separata a presedintelui de complet, in sensul respingerii, ca nefondat, a recursului declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov - DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov.
Definitiva.
Pronuntata in sedinta publica, azi 24 ianuarie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.