Ingrijorarea ca cele mai mari economii ale lumii se indreapta catre recesiune a dominat discutiile de start ale Forumului Economic Mondial din Davos, Elvetia.
"Economia mondiala nu se poate decupla de criza din Statele Unite ale Americii", a de
Ingrijorarea ca cele mai mari economii ale lumii se indreapta catre recesiune a dominat discutiile de start ale Forumului Economic Mondial din Davos, Elvetia.
"Economia mondiala nu se poate decupla de criza din Statele Unite ale Americii", a declarat Nouriel Roubini, fondatorul Rounibi Global Economics LLC. Presedintele Morgan Stanley Asia, Stephen Roach, a spus ca o recesiune globala "pandeste la usa". Starea de pesimism de anul acesta, de la intrunirea de la Davos, este in contrast cu cea de anul trecut, cand invitatii sarbatoreau un an exceptional, un an care s-a dovedit a fi cel mai bun din punct de vedere economic in ultimele trei decenii. "Teama legata de intrarea in recesiune a economiei americane este in aer", a declarat Juergen Grossmann, directorul executiv al RWE AG, intr-un interviu acordat Bloomberg.
De asemenea, s-au purtat si discutii legate de decizia Federal Reserve de a reduce dobanda de referinta, parerile fiind impartite. David Rubenstein, cofondator al Carlyle Group, a declarat intr-un interviu acordat la Davos ca "decizia de a reduce dobanda de referinta a fost una cu folos, iar pachetul de stimulare al economiei americane va fi de asemenea de ajutor". Acesta s-a aratat increzator cu privire la economia americana, spunand ca "putem evita o recesiune".
In acelasi timp, Nouriel Roubini a spus ca Federal Reserve nu poate evita intrarea in recesiune a economiei americane. Au fost si optimisti printre invitatii de la Davos, este vorba de invitatii veniti din tari precum China, India si Rusia care au avut parte de un progres economic in aceasta perioada. Andrei Kostin, presedintele VTB Group, a doua mare banca din Rusia, a declarat ca "piete precum cele din China, India si Rusia se dezvolta mult mai bine si vor reusi sa compenseze pierderile economiei mondiale, indiferent de pierderile suferite de SUA".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.