Membrii Federatiei Agrostar ameninta cu proteste de amploare, la Bucuresti si Bruxelles, cerand Guvernului adoptarea unei politici reale pentru subventionarea agriculturii. Ei au pus accent pe necesitatea subventionarii cu 50% a pretului motorinei, l
Membrii Federatiei Agrostar ameninta cu proteste de amploare, la Bucuresti si Bruxelles, cerand Guvernului adoptarea unei politici reale pentru subventionarea agriculturii. Ei au pus accent pe necesitatea subventionarii cu 50% a pretului motorinei, la fel ca in Franta, de exemplu. Sindicalistii au prezentat propuneri de subventii pentru intreaga agricultura, de la legume la vita de vie si zootehnie. Ei mai vor eliminarea si redefinirea conditiilor in care taranii pot vinde produsele din propria gospodarie. In plus, au solicitat prezentarea stocului public de interventie la grau. Ei considera ca din aprilie, in Romania, nu va mai fi grau de panificatie, fara accesarea rezervei naationale, cu atat mai mult cu cat, in noiembrie 2007, in plina criza, au fost exportate 200.000 de tone de grau. Sindicatele agricultorilor au avertizat ca, din martie, vor incepe protestele prin pichetarea, in aceeasi zi, a sediilor Ministerului Agriculturii si Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, a declarat presedintele Federatiei Agrostar, Nicolae Stefan, ieri, intr-o conferinta de presa. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.