Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, la Iasi, ca ministrul Muncii, Paul Pacuraru, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar a anuntat ca a cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca cercetari in judetul Gorj referitoare la acuzatiile care ii sunt aduse acestuia.

"Am cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca investigatii in judetul Gorj pentru a stabili daca exista sau nu probe care sa sustina vinovatia acestuia (a ministrului Paul Pacuraru - n.r.)", a declarat Tariceanu, citat de corespondentul Mediafax.

Conducerea DNA a cerut, in septembrie 2007, presedintelui Traian Basescu aviz pentru inceperea urmaririi penale a ministrului Muncii, Paul Pacuraru, intr-un dosar in care acesta era acuzat de luare de mita. Potrivit unui cotidian central, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a fost inregistrat cand l-a rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, sa intervina la directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si ai complexurilor Turceni si Rovinari pentru ca societatea fiului sau, Intratest, sa obtina contracte. Presedintele Traian Basescu i-a cerut, in 16 ianuarie, ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Adrian Nastase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codrut Seres si Traian Decebal Remes. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat, in aceeasi zi, ca acuzatiile de coruptie la adresa lui sunt un "subiect inventat", apreciind ca este pe lista, in "lotul" celor opt pentru care presedintele Traian Basescu a cerut inceperea urmaririi penale, pentru ca este persoana politica.