RECOMANDARI - Cum ne protejam de infectii respiratorii
Au fost confirmate primele cazuri de gripa. In unele tari europene s-a declarat deja epidemie de gripa. Concluzia formulata de specialisti: urmeaza noua saptamani de gripa, perioada in c

RECOMANDARI - Cum ne protejam de infectii respiratorii
Au fost confirmate primele cazuri de gripa. In unele tari europene s-a declarat deja epidemie de gripa. Concluzia formulata de specialisti: urmeaza noua saptamani de gripa, perioada in care va fi inregistrat un varf al incidentei.

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel insista asupra gesturilor simple care pot sa ne protejeze de virusurile gripale. Aceste gesturi sunt: - a ne spala pe maini de mai multe ori pe zi, dar mai ales dupa ce am stranutat, am tusit, am vizitat o persoana bolnava si ori de cate ori mancam, hranim copilul sau preparam un aliment. Este recomandata folosirea unei solutii alcoolice cu care cel putin 30 de secunde ne "spalam" pe maini. Este indicata crema hidratanta, mai ales in cazul in care pielea mainilor este uscata. Acest tip de piele este un veritabil adapost al microbilor. Trebuie acoperite gura si nasul cand stranutam sau tusim. Sunt preferabile batistele de unica folosinta. Iar in cazul in care s-a instalat gripa, este ideala masca de tip chirurgical sau confectionata in casa din tifon, pentru a limita raspandirea virusurilor. Pentru ca, sa nu uitam, virusurile gripale se raspandesc prin aer si prin picaturile de saliva imprastiate prin stranut sau tuse. O atentie speciala trebuie acordata copiilor, bolnavilor cronici si persoanelor in varsta de a fi protejate de virusurile gripale.

CONTAGIOASA. Gripa este o infectie respiratorie acuta, foarte contagioasa. Ea poate fi punctul de plecare a unor complicatii severe, frecvente la persoanele varstnice, sensibilizate de patologii cronice. In tara noastra, Institutul Cantacuzino Bucuresti a confirmat doua cazuri de gripa, a anuntat Mihaela Ghiurca, directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Galati. Potrivit OMS, anual, intre 3 si 5 milioane de persoane fac forme severe de gripa si sunt consemnate intre 250.000 si 500.000 de decese puse pe seama gripei. Cele mai multe decese sunt inregistrate in randul persoanelor peste 65 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.