Actorul australian, in virsta de 28 de ani, a fost gasit mort in locuinta din Manhattan. Cauzele decesului sint necunoscute, dar se banuieste o supradoza.

In jurul orei locale 3.30, menajera a intrat in dormitorul lui Heath Ledger pentru a-l anunta ca sosise maseuza cu care avea o programare. L-a gasit pe actor mort, in pielea goala, la capatul patului, cu fata pe podea, avind alaturi medicamente, printre care si somnifere, ceea ce a determinat legistii sa creada ca este vorba despre o posibila supradoza. Purtatorul de cuvint al politiei newyorkeze, Paul Browne, a declarat pentru Associated Press ca nu s-a descoperit vreun bilet de sinucigas si nici dovezi ca vreo petrecere ar fi avut loc in apartament. Autopsia este programata in zilele urmatoare. Cit despre parintii lui Ledger, ei au calificat moartea sa drept accidentala.

„Heath Ledger va ramine in memoria noastra pentru unele dintre cele mai notabile roluri interpretate vreodata de vreun actor australian", a declarat Kevin Rudd, premierul de la Antipozi. Nu este singurul care si-a exprimat deja condoleantele. Conationalul Mel Gibson a afirmat ca moartea lui Ledger este „o pierdere tragica", adaugind ca „aveam asteptari foarte mari in ceea ce il privea". Nicole Kidman si-a exprimat solidaritatea fata de parintii lui Ledger: „E o tragedie teribila. Inima mea e alaturi de familia lui Heath". Cate Blanchett, care a jucat alaturi de Heath Ledger in filmul biografic despre Bob Dylan „I’m not There", a fost extrem de socata si de intristata la aflarea vestilor, precizind ca „am cel mai profund respect pentru munca lui Heath si am admirat mereu consecventa dezvoltarii sale artistice". „Era un actor atit de sensibil, de pasionat si de indraznet. Este o adevarata tragedie", considera actorul veteran Geoffrey Rush, care a jucat alaturi de Ledger in filmul australian „Candy". Autorul acestei pelicule, Neil Armford, crede ca „Heath era unul dintre cei mai buni actori din generatia sa si n-a devenit niciodata o victima a celebritatii".

Helena Christensen, care avea o relatie recenta cu Ledger, a fost luata prin surprindere de vestea mortii sale: „Nu-mi revin. Eram pe drum, aveam de gind sa ii fac o vizita, cind am aflat ca a murit. Era o persoana atit de speciala si autentica, atit de extraordinar de talentata fiindca era atit de cinstit si de dureros de sincer in privinta sentimentelor lui. Era atit de plin de viata, atit de electric...". Actorul a fost logodit cu actrita Michelle Williams, cu care are si o fiica, Matilda, dar s-a despartit de ea in 2007.

Cariera lui Heath Ledger se remarca prin diversitatea rolurilor alese, din teama de a nu se repeta. Trei nominalizari, la Oscar, la BAFTA, si la Globurile de Aur, toate pentru rolul din „Brokeback Mountain", sint punctele forte din palmaresul actorului australian. Ultimele sale roluri au fost acelea din „Dark Knight" si „The Imaginarium of Doctor Parnassus", o noua colaborare cu regizorul Terry Gilliam.