Senatorul PSD Sorin Oprescu a decis sa renunte la candidatura pentru functia de decan al Facultatii de Medicina "Carol Davila", fiind hotarat sa astepte raspunsul Comisiei care analizeaza dosarul sau de profesor. El a facut acest anunt la inceputul s
Senatorul PSD Sorin Oprescu a decis sa renunte la candidatura pentru functia de decan al Facultatii de Medicina "Carol Davila", fiind hotarat sa astepte raspunsul Comisiei care analizeaza dosarul sau de profesor. El a facut acest anunt la inceputul saptamanii, in cadrul senatului universitar, precizand ca este un gest firesc. "Nu imi voi mai inscrie candidatura pentru functia de decan deoarece nu am primit raspunsul comisiei care analizeaza dosarul meu de profesor. Consider ca aceasta decizie reprezinta un gest de normalitate", a precizat Oprescu. Decizia senatorului PSD survine acuzatiilor la adresa sa, potrivit carora ti-ar fi masluit dosarul de profesor universitar. In replica, Oprescu a declarat ca acuzele aparute in media sunt o delatiune, aratand cs este victima unei campanii legate tocmai de alegerile de la Universitatea de medicina. Mai mult, Oprescu a declarat ca fondul articolului din presa care il calomnia ii era cunoscut de sapte luni, motiv pentru care a si cerut reanalizarea dosarului sau de catre o comisie speciala din cadrul universitatii. Senatorul a anuntat ca, in cazul in care i se va dovedi nevinovatia, se va indrepta impotriva celor pe care ii considera calomniatori. Potrivit mass-media, Oprescu ar fi plastografiat dosarul pe baza caruia si-ar fi obtinut titlul, lucrarile pe care sustine ca le-a publicat nefiind de gasit in revista "Chirurgia". (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.