PULSUL MEIDICINEI
Norocul este ca durerile de cap, in majoritatea cazurilor, nu sunt pricinuite de boli grave. In 80% dintre situatii durerile de cap au alte cauze decat tumorile pe creier. Aceasta este situatia grava, adica creierul sufera

PULSUL MEIDICINEI
Norocul este ca durerile de cap, in majoritatea cazurilor, nu sunt pricinuite de boli grave. In 80% dintre situatii durerile de cap au alte cauze decat tumorile pe creier. Aceasta este situatia grava, adica creierul sufera din pricina unei formatiuni anormale aparute in cutia craniana care mareste presiunea intracraniana.

Cele mai de temut sunt tumorile intalnite cel mai des in randul formatiunilor ce preseaza creierul, alte tipuri fiind hematoamele (pungi de sange), abcesele, chisturile. Tumorile cerebrale pot fi canceroase (maligne) sau necanceroase (benigne).

Acad. prof. dr Constantin Popa, coordonatorul Institutului de Boli Cerebro-Vasculare, pe care l-a infiintat, da amanunte despre situatia tumorilor. In cazul tumorilor, durerea provocata este localizata si resimtita in locul in care se dezvolta tumoarea. Daca se loveste usor craniul in zona tumorii, acolo apare durerea. Bolnavul resimte durerea si cand se intinde un fir de par de pe pielea din regiunea tumorala. Tumorile dau dureri mai ales in partea a doua a noptii, iar spre dimineata se accentueaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.