Ziarul nostru este in masura sa furnizeze un amanunt extrem de interesant in economia cazului lui Romulus Mailat, acuzat de violarea si uciderea Giovannei Reggiani. Autoritatile romåne au descoperit in Romånia telefonul victimei lui Mail
Ziarul nostru este in masura sa furnizeze un amanunt extrem de interesant in economia cazului lui Romulus Mailat, acuzat de violarea si uciderea Giovannei Reggiani. Autoritatile romåne au descoperit in Romånia telefonul victimei lui Mailat, mai exact intr-o localitate din judetul Sibiu. Aparatul, care probabil i-a cazut Giovannei Reggiani in timpul luptei cu Mailat, va fi trimis autoritatilor italiene dupa incheierea tuturor formalitatilor procedurale.

Autoritatile italiene au solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sprijinul in identificarea telefonului mobil al Giovannei Reggiani, informatiile fiind ca aparatul s-ar afla chiar in Romania. Procurorii Parchetului General au primit, printr-o comisie rogatorie de la magistratii italieni, solicitarea de a identifica persoana care ar putea detine aparatul pierdut, cel mai probabil, de Giovanna Reggiani in lupta pe care a dus-o cu Romulus Mailat in ziua in care aceasta a fost talharita.

Cumparator de buna-credinta
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, carora li s-a incredintat misiunea de a gasi telefonul mobil si, implicit, pe cel care il detine, au scotocit prin judetul Sibiu, ajutati de specialisti criminalisti din cadrul Politiei Capitalei. Cu ajutorul tehnicii de interceptare a locului in care se afla telefonul (in baza IMEI-ului aparatului - International Mobile Equipment Identity, adica un echipament mobil de identificare internationala, in traducere libera), procurorii au descoperit aparatul in posesia unui barbat din localitatea sibiana Arpasu. Acesta le-a spus procurorilor ca a cumparat telefonul marca Nokia, model 3310, de la un barbat la doua zile de la fapta comisa de Romulus Mailat. Tranzactia s-a petrecut in apropierea taberei in care stateau fara forme legale Romulus Mailat si compatritotii sai. Barbatul care, potrivit declaratiei luate de procurori, i-a vandut telefonul celui din Arpasu este cautat in acest moment, dar nu este de gasit. Deocamdata, posesorul aparatului este considerat cumparator de buna-credinta.

Telefonul care a apartinut Giovannei Reggiani a fost recuperat si adus la Bucuresti. Aici, dupa incheierea tuturor procedurilor, aparatul va fi expediat inapoi in Italia pentru a fi depus si luat in considerare in dosarul privind talharirea si uciderea Giovannei Reggiani.

Ipoteze de lucru
Chiar daca barbatul din Arpasu este considerat cumparator de buna-credinta, raman cateva semne de intrebare si cateva ipoteze. Daca telefonul a fost pierdut in lupta dintre victima si agresor, a putut fi gasit de o persoana din tabara de rromi unde statea Mailat si apoi vandut barbatului din Arpasu, iar vanzatorul este acum cautat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.