Pasiune. Un oradean iubeste atat de mult animalele salbatice, incat nu se sfieste sa scoata puii de fiare la plimbare, pe strazile orasului Valer Pop a crescut, in curtea casei sale din Oradea, sute de animale salbatice, de la pui de lei si ursi, pa
Pasiune. Un oradean iubeste atat de mult animalele salbatice, incat nu se sfieste sa scoata puii de fiare la plimbare, pe strazile orasului Valer Pop a crescut, in curtea casei sale din Oradea, sute de animale salbatice, de la pui de lei si ursi, pana la vulpi. In urma cu cativa ani, s-a atasat atat de mult de un vulpoi, botezat Vuk, incat il scotea zilnic la plimbare prin oras, cu zgarda. "L-am primit de la Zoo cand avea doar doua-trei zile. L-am numit Vuk, la fel ca in desene animate. L-am crescut cu biberonul si il scoteam la plimbare prin oras. Toata lumea ne admira", si-a amintit acesta. Vara trecuta, Valer a tinut in casa trei pui de leu luati de la Zoo, abandonati de mama. Din cauza unor reclamatii de la vecini, insa, a fost nevoit sa-i dea inapoi in scurt timp. "S-au plans ca fac galagie, ca miroase pe strada, asa ca i-am dat. Unul dintre ei a ajuns la o gradina zoologica privata din Ungaria. Cand am trecut pe acolo, lunile trecute, mi-a sarit in brate, m-a recunoscut", spune Pop. Oradeanul n-a lasat animalele nici cand, in 1988, a fugit din Romania intr-o Dacie. "Eram sase adulti, patru copii, sase caini si doua pisici intr-o masina mica, pe aratura", povesteste Nelu. S-a intors, insa, dupa ?90, cand si-a transformat casa intr-o adevarata gradina zoologica. Peste 200 de animale vietuiesc acum in curtea lui: pauni albi, porumbei, fazani aurii, dihori de vanatoare, caini si peste 150 de papagali.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.