Sindicatul scenaristilor americani (WGA), aflat in greva, a anuntat ca nu va picheta ceremonia de decernare a premiilor Grammy, programata pe 10 februarie, la Los Angeles, dupa ce sindicalistii au redus Globurile de Aur la o simpla conferinta de pres
Sindicatul scenaristilor americani (WGA), aflat in greva, a anuntat ca nu va picheta ceremonia de decernare a premiilor Grammy, programata pe 10 februarie, la Los Angeles, dupa ce sindicalistii au redus Globurile de Aur la o simpla conferinta de presa, informeaza BBC. Anuntul vine dupa reluarea discutiilor dintre scenaristi si marii proprietari de studiouri in vederea incheierii acestei greve care a inceput in urma cu 11 saptamani.
Scenaristii de film si televiziune de la Hollywood au intrat in greva pe 5 noiembrie, dupa ce negocierile cu Sindicatul producatorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP), cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor, au esuat. Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Acestia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD si extinderea tarifelor sindicale si a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.
Neil Portnow, presedinte al Recording Academy ­ organizator al premiilor Grammy ­ a declarat ca “este incantat” de decizia scenaristilor de a nu picheta ceremonia. Greva scenaristilor de la Hollywood a facut o victima emblematica, pe 13 noiembrie, cand traditionala ceremonie a Globurilor de Aur a fost inlocuita cu o conferinta de presa. De asemenea, nu se stie inca ce se va intampla cu ceremonia de decernare a premiilor Oscar, programata pe 24 februarie. Producatorul evenimentului, Gil Cates, a asigurat totusi ca ceremonia va avea loc, cu sau fara scenaristi. Favoritii celei de-a 50-a editii a premiilor Grammy sunt rapperul american Kanye West, care a primit opt nominalizari, si cantareata britanica Amy Winehouse, care a primit sase. Printre numele mari ale industriei muzicale, selectionate la Grammy 2008, la diferite alte categorii, mai sunt nominalizati Ozzy Osbourne, Slayer si Eagles.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.