Modern. Instalatiile, care vor deveni functionale la sfarsitul lunii mai, coordoneaza traficul in raport cu numarul de autovehicule care circula prin zona Municipalitatea a inceput montarea, in peste 20 de intersectii din Capitala, a primelor semafo
Modern. Instalatiile, care vor deveni functionale la sfarsitul lunii mai, coordoneaza traficul in raport cu numarul de autovehicule care circula prin zona Municipalitatea a inceput montarea, in peste 20 de intersectii din Capitala, a primelor semafoare inteligente, care vor comunica intre ele prin fibra optica. Masura face parte dintr-un proiect mai amplu al Primariei Capitalei, care vizeaza fluidizarea circulatiei rutiere printr-un sistem de management al traficului. In prima faza, instalatiile de semaforizare le vor "dubla" pe cele vechi si vor functiona independent. Proiectul prevede, insa, montarea unor astfel de semnalizatoare in aproape o suta de intersectii si la peste zece treceri de pietoni aflate pe axa nord-sud si pe inelul principal de circulatie al orasului. Reprezentantii primariei sustin ca instalatiile sunt dotate cu senzori care ii vor ajuta pe soferi sa scape din ambuteiaje. Acestea vor fi conectate la un computer, aflat intr-un centru de comanda, care va functiona intr-o cladire special amenajata din cartierul Drumul Taberii. "Aici va exista o camera centrala de supraveghere a traficului, dotata cu zeci de monitoare pe care le vor urmari operatori de la primarie, RATB si politie. Prin acest sistem, timpii de semaforizare se vor putea modifica automat in functie de intensitatea traficului. Datele vor fi preluate prin anumite mijloace de detectie, intre care camere video si buclele inductive, cercuri montate in asfalt, care in momentul cand o masina trece peste ele, este inregistrata", ne-a declarat Gheorghe Udriste, seful Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei. Investitia va costa autoritatile locale aproximativ 20 de milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene, iar proiectul este estimat sa se incheie la sfarsitul lunii mai.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.