METROU. De luna viitoare, trenurile de metrou vor circula la intervale de 6-7 minute pe Magistralele 1 si 3, respectiv 4-6 minute pe Magistrala 2 la orele de varf, adica intre 7 si 9, respectiv 14 si 19. Metrorex pastreaza restrictiile de circulatie
METROU. De luna viitoare, trenurile de metrou vor circula la intervale de 6-7 minute pe Magistralele 1 si 3, respectiv 4-6 minute pe Magistrala 2 la orele de varf, adica intre 7 si 9, respectiv 14 si 19. Metrorex pastreaza restrictiile de circulatie pe Republica - Dristor 2 din cauza inceperii lucrarilor de modernizare a instalatiilor de control al traficului. Santierul va afecta circulatia numai dupa ora 20:00, cand intervalele dintre doua trenuri succesive vor fi de 12-14 minute. (E.S.)


10:48 - AVARIE
CLUJ-NAPOCA. O avarie la reteaua electrica de medie tensiune a afectat mii de consumatori din trei cartiere ale municipiului.
CAMPIA TURZII. Un inginer care facea masuratori la o hala a unei fabrici a murit dupa ce a cazut de la 9 metri inaltime.

10:53 - ACTIUNE
CONSTANTA. Doua persoane au fost retinute de politisti, iar o a treia este urmarita, sub acuzatia ca formau o retea de proxeneti care obligau minore sa se prostitueze. Anchetatorii au facut mai multe perchezitii la domiciliile suspectilor si le-au eliberat pe fetele sechestrate. (E.S.)
BRASOV. Detinutul de la Penitenciarul Codlea care a evadat in urma cu doua saptamani a fost prins in zona Cabanei Cerbul, intre Rasnov si Paraul Rece. Ceapa Stelian Marius era condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare pentru furt calificat. Detinutul executa pedeapsa in regim semideschis.


MEDICAMENTE - Creste numarul compensatelor
Numarul medicamentelor compensate inscrise pe listele A si B va creste cu 50%, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Prin aceasta noua politica, Ministerul Sanatatii Publice vizeaza largirea accesului populatiei la medicamentele compensate 90% si 50%. Autoritatile estimeaza pentru 2008 o crestere cu circa 29% a banilor colectati la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

Meteo - Timp instabil in week-end Sfarsitul de saptamana care ne asteapta va fi unul instabil din punct de vedere termic. Temperaturile vor fi in scadere usoara de la o zi la alta, astfel incat "zilele de vara" vor disparea si se va inregistra un regim termic normal pentru sfarsitul lui septembrie. Maximele nu vor depasi 18... 24°C, iar mini­mele se vor incadra intre 3... 13°C. In Capitala mercurul termometre­lor va atinge 25... 26°C. In aceasta noapte ploile isi vor face simtita prezenta in vestul tarii. (A.A.) Sectorul 6 - Rafuiala cu sabii si topoare
 
Peste 20 de persoane de etnie roma din Sectorul 6, membri ai doua clanuri rivale, au iesit in stra¬da, in zona Semanatoarea, pen¬tru a incheia niste dispute mai vechi. Scandalagii erau hotarati sa "transeze" problemele cu sabii, to¬poare, furci si un pistol cu gaze, dar au fost in cele din urma cal¬mati de politisti. Arsenalul romilor a fost confiscat de autoritati, iar cei im¬pli¬cati in rafuiala sunt anchetati.
 
PLANURI - SMURD, extins la nivel national
Autoritatile intentioneaza sa extinda sistemul de interventie rapida SMURD la nivel national si au alocat pentru acest proiect 100 milioane de euro. Anuntul a fost facut de ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely. Demnitarul a mai anuntat ca pana la finele anului viitor vom avea si primele "harti de hazard" care stabilesc probabilitatea aparitiei, dimensiunea si intensitatea unui fenomen natural distructiv. "Riscurile la care Romania este expusa sunt cel seismic, inundatie si alunecarile de teren", a spus ministrul.


Severin - Nepot de senator prins cu droguri Un nepot al senatorului PSD Petre Daea a fost prins in flagrant delict cand incerca sa vanda o doza de hasis pe o strada din Drobeta Turnu-Se­verin, alaturi de un adolescent. Potrivit Mediafax, Marius Daea, reporter la o televiziune locala, a fost prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru trafic de droguri. Desi procurorii sustin ca l-au filat timp de mai multe luni si ca pot proba ca Daea este traficant, acesta a declarat ca se afla la locul flagrantului doar pentru a filma actiunea.
JUSTITIE - Fostul director juridic AVAS, liber
Fostul director juridic al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Alexandru Mandrut, acuzat ca ar fi primit o spaga de 40.000 de dolari, poate fi judecat in stare de libertate, a decis Curtea de Apel Bucuresti. Mandrut urma sa fie eliberat ieri dupa-amiaza, dupa ce a stat in arest preventiv o jumatate de an, informeaza Mediafax. In acest caz, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de 20.121 de dolari, 1.987,44 de euro si 4.930,19 de lei, precum si asupra autoturismului marca BMW, apartinand lui Mandrut.


Bucuresti - Consilierii, filmati si pusi pe internet Bucurestenii vor putea sa monitorizeze activitatea alesilor locali prin internet. Sedintele Consiliului General al Munici­piului Bucuresti vor fi inre­gistrate si postate pe site-ul municipalitatii, prima incercare fiind facuta ieri. Oportunitatea de a se adresa necenzurat bucurestenilor i-a determinat pe unii consilieri sa-si faca imagine, abordand teme de interes public, gen traficul infernal, preturile prea mari la salubrizare, salvarea spatiilor verzi. Au lipsit scandalurile si limbajul de  mahala, semn ca aceasta masura a produs deja efecte. (Monica Andrei Capatos)

NUNTA DE PRESA - Casa de piatra, Andreea!
Corespondentul de Valcea al Jurnalului National, Andreea Botez, a decis recent sa renunte la statutul de domnisoara si a spus un mare DA in fata altarului, partener devenindu-i, dupa o relatie de un an, Vasile Caprescu, director la cotidianul Editie Speciala. Cei doi asteapa si o fetita, care va veni pe lume la sfarsitul anului. Colegii de la Jurnalul National le ureaza sa se bucure unul de celalalt si, impreuna, de micuta care le va purta numele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.