Fostul sef al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, comisarul sef Ioan Bucur, a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Constanta, la un an de inchisoare, cu executare, pentru trafic de influenta. Judecatorii au decis schimbarea i
Fostul sef al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, comisarul sef Ioan Bucur, a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Constanta, la un an de inchisoare, cu executare, pentru trafic de influenta. Judecatorii au decis schimbarea incadrarii juridice a faptei de la luare de mita la trafic de influenta. Pentru aceasta fapta a primit un an de detentie, pedeapsa prevazuta de Codul de Procedura Penala fiind inchisoare intre doi si zece ani. Magistratii constanteni i-au acordat insa circumstante atenuate si l-au incadrat sub minim. Politistul a fost trimis in judecata pentru luare de mita, fiind retinut dupa ce pretinsese si primise de la un subaltern 1000 de euro pentru a-i inlesni acestuia o sanctiune mai blanda din partea Consiliului de Disciplina. Potrivit Mediafax, impotriva acestuia fusese declansata procedura administrativa a cercetarii prealabile ca urmare a unor articole aparute in presa potrivit carora, in cadrul indeplinirii atributiilor de serviciu ar fi cerut reprezentantei unei societati comerciale - care reclamase la Politie disparitia unui container - cooptarea in afaceri a firmei unui coleg de al sau. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.