Ca presedintele Basescu canta manele, din cele fara perdele, nu e nici o surpriza. Surpriza e ca un diplomat rasat ca Teodor Melescanu s-a apucat si el de manele. Si asa, PNL s-a antrenat pana peste cap in jocul presedintelui Basescu. In loc sa puna
Ca presedintele Basescu canta manele, din cele fara perdele, nu e nici o surpriza. Surpriza e ca un diplomat rasat ca Teodor Melescanu s-a apucat si el de manele. Si asa, PNL s-a antrenat pana peste cap in jocul presedintelui Basescu. In loc sa puna capat inteligent crizei declansate de presedintele Basescu prin refuzul de a semna numirea Noricai Nicolai la Justitie, liberalii au cugetat ce-au cugetat si au amorsat ei o criza, cea a dosarelor respinse. Imediat au muscat momeala prezidentiala.
Pe Traian Basescu nu il intereseaza nimic decat sa-si distruga adversarii. Pot sa fie in jurul nostru zeci de crize mondiale, pot sa se incheie zeci de acorduri energetice fara participarea Romaniei, poate sa se declanseze si al treilea razboi mondial, presedintele Basescu merge mai departe cu scandalul. Nu-i pasa decat sa obtina un nou mandat si sa aduca la putere partidul prezidential. In rest, potopul! Ceea ce se stia de mult. Cu atat mai inexplicabil este faptul ca a intrat in acest joc si premierul Tariceanu. Chiar daca i-a pasat mutarile ministrului Melescanu.
Este incredibila naivitatea in planul strategiei pe care o poate manifesta PNL, partid beneficiar al unor consilieri de milioane. Era previzibil ca presedintele Basescu va declansa scandaluri peste scandaluri, in debutul seriei de doi ani electorali. Care a fost expertiza PNL in materie? Unde a fost strategia preventiva? Unde este reactia rapida? Si unde, contraofensiva? Deciziile actuale sunt falimentare politic si electoral. Cand esti la guvernare, orice eroare doare la vot. In ultima vreme, liberalii si-o fac cu mana lor. Adversarii nu mai au nevoie sa faca nimic. Doar sa puncteze. PNL i-a dat spatiu de manevra presedintelui Basescu, intrand in duelul scrisorilor si al declaratiilor pe tema doamnei Norica Nicolai. Iar ideea, cam intarziata, cu Teodor Melescanu interimar la Justitie s-a transformat, dintr-o miscare oportuna, intr-o virtuala calamitate.
Nici publicul intern, nici observatorii externi nu stau sa analizeze motivatia juridica invocata de ministrul Melescanu pentru intoarcerea avizelor de urmarire penala la Cotroceni. Lumea deja zice ca nu e decat o manevra de eschiva, de protejare a unor fosti si actuali ministri in fata legii, si poate trage concluzia ca demnitarii in cauza sunt cu adevarat corupti si vor sa se sustraga Justitiei, iar Guvernul Tariceanu ii acopera. Ceea ce nu face decat sa confirme acuzele presedintelui Basescu si ale partidului prezidential. Care probabil se mira cum de pot fi liberalii atat de fraieri. Incep sa semene cu taranistii.
Daca sunt baieti destepti, liberalii dau drumul la dosare si se dovedeste jocul prezidential la cacealma. Totodata, premierul Tariceanu puncteaza major daca stopeaza criza, printr-o remaniere oricum necesara, prin care si Norica Nicolai ar fi validata. Publicul ar aprecia ca in sfarsit cineva pune capat unei crize absurde si dizgratioase. Iar un ministru de Externe cu prestigiul international al presedintelui Emil Constantinescu ar reabilita Romania.
P.S. Infinit mai grava decat injuratura este iresponsabilitatea cu care presedintele Basescu il ameninta cu suspendarea pe ministrul Apararii, in pragul summitui NATO de la Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.