Galeria Posibila va participa cu lucrari semnate de Ion Dumitriu, Matei Bejenaru, Nicu Ilfoveanu si de Vlad Nanca la Tirgul ARTEFIERA de la Bologna.Cei 200 de imigranti romani reuniti de Bejenarula Tate ajung si la Bologna Intre 25 si 28 ianuarie, Bologna va fi, pentru a 32-a oara, gazda celui mai important tirg de arta din Italia, ARTEFIERA. Evenimentul artistic reuneste participarea a peste 200 de galerii prestigioase din intreaga lume, toate fiind axate pe promovarea artei contemporane sau moderne. Galeria Posibila va participa la ARTEFIERA cu lucrari semnate de patru artisti romani, selectate de curatorul Matei Caltia. Vlad Nanca, unul dintre participanti, a declarat pentru Cotidianul ca „Matei Caltia a selectat proiectele dupa o strategie curatoriala inspirata, astfel ca genul de arta si subiectele se armonizeaza foarte bine". Vlad Nanca va participa la tirgul italian de arta cu fotografii care fac parte din proiectele sale „Billboart (arta si billboard in dialog)" si „Libertate!". Matei Caltia a explicat ca „fotografiile din cadrul proiectului «Libertate» selectate pentru tirg mizeaza pe o investigatie vizuala, un mix de arta urbana si de advertising intr-o abordare de tip social". Vlad Nanca a postat anul trecut in Bucuresti panouri albe cu inscriptia „Libertate!" pentru a le atrage atentia trecatorilor intr-o maniera opusa fata de cea propusa de publicitari. Daca cei din urma isi propun sa le induca trecatorilor un soi de compulsie consumerista, Nanca a incercat sa ii invite la reverie si sa le aminteasca de febra revolutionara de la 1989, care a scos la iveala o alta stare de spirit decit mania shoppingului.

Matei Bejenaru este prezent la tirgul italian cu proiectul „Travelling Guide", „sugerind, de fapt, un comentariu artistic general in jurul ideii migratiei fortei de munca", arata Matei Caltia. Proiectul contine informatii despre romanii care au incercat sa ajunga in mod ilegal in Marea Britanie inainte de integrarea europeana. Harta acestui traseu va fi prezentata in standul Galeriei Posibile la Bologna. De asemenea, pe durata tirgului de la Bologna va fi proiectat in standul galeriei un film realizat de Bejenaru in timpul rezidentei la Londra in toamna 2007. Proiectul a reunit pe 2 septembrie peste 200 de imigranti romani din Marea Britanie in fata galeriei Tate Modern.

La Bologna, Galeria Posibila va expune si citeva fotografii din seria de diapozitive „Groapa de gunoi" realizate de Ion Dumitriu. Tot acolo va fi prezentata si „o carte tiparita de galerie cu ocazia expozitiei Ion Dumitriu, «Groapa de gunoi»", mai arata Matei Caltia. Nicu Ilfoveanu participa la tirg cu fotografii realizate in tehnica SPA, cea a primei fotografii color din lume. Rezultatul obtinut de Ilfoveanu este „o imagine romantica si dramatica a periferiei industriale, a ruinelor comunismului", detaliaza curatorul. Tot el descrie „Steampunk", proiectul lui Ilfoveanu, ca pe „un proces dual prin care prezentul este povestit prin elementele trecutului".