In urma unei licitatii publice prin care Bursa sibiana a scos la vanzare 150 de actiuni, in randul actionarilor institutiei au intrat patru noi membri. Licitatia s-a desfasurat in data de 11 ianuarie, la sediul Bursei. Noii actionari sunt "WBS Holdin
In urma unei licitatii publice prin care Bursa sibiana a scos la vanzare 150 de actiuni, in randul actionarilor institutiei au intrat patru noi membri. Licitatia s-a desfasurat in data de 11 ianuarie, la sediul Bursei. Noii actionari sunt "WBS Holding", "Algorithmic Option SRL" din Cluj, firma in spatele careia se afla un fond american de investitii, compania italiana "Fratelli Codognotto" si "Perfect SRL". Din cele 150 de actiuni pentru care s-a licitat, s-au vandut 135 la pretul de 1.600 lei/titlu, dupa cum urmeaza: cate 50 au fost achizitionate de "WBS Holding" si "Algorithmic Option SRL", 25 de catre italienii de la "Fratelli Codognotto" si 10 de catre "Perfect SRL".
"WBS este o societate care s-a remarcat pe Bursele externe, unde tranzactioneaza foarte mult. Pe Bursa din Sibiu, societatea este prezenta inca din anul 1998, iar intrarea sa in actionariatul nostru poate contribui la dezvoltarea pietei derivatelor de la Sibiu", a declarat presedintele Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri, dl Teodor Ancuta.
Cele patru noi nume se adauga altor doua intrate in octombrie 2007 in actionariatul Bursei sibiene. Este vorba despre Bursa de Valori din Varsovia, care a achizitionat 586 actiuni (1,8% din capital) in valoare de 937.600 lei si banca americana de investitii Morgan Stanley.
In alta ordine de idei, WBS ar putea deveni market-maker pe derivatele ce au ca activ suport cursul de schimb euro-leu. Alaturi de WBS si-au mai exprimat intentia de a deveni formatori de piata Banca Comerciala Romana, Banca Carpatica Sibiu si SSIF Broker Cluj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.