Fostul premier crede ca succesorul sau ar putea fi suspendat curand, dupa cum a pronosticat, ieri, pe blogul sau. Nastase sustine ca "enervarea lui Basescu in legatura cu faptul ca Melescanu "blocheaza" drumul dosarelor spre DNA este determinata de
Fostul premier crede ca succesorul sau ar putea fi suspendat curand, dupa cum a pronosticat, ieri, pe blogul sau. Nastase sustine ca "enervarea lui Basescu in legatura cu faptul ca Melescanu "blocheaza" drumul dosarelor spre DNA este determinata de faptul ca el merge pe interpretarea lui Daniel Morar, dupa care avizul presedintelui este suficient pentru inceperea urmaririi penale a unui ministru (inclusiv a celui care este si parlamentar), fara sa mai fie nevoie de avizul parlamentului - ceea ce nu este corect, chiar in ambiguitatea deciziei Curtii constitutionale. In aceste conditii, dupa o eventuala realizare a precedentului Pacuraru (ministru si parlamentar), care ar fi suspendat imediat dupa ajungerea hartiilor de la Melescanu la parchet, pe acelasi model si prin aceeasi "complicitate" Basescumorar, Basescu/Kovesi poate fi suspendat orice ministru al guvernului, inclusiv primul-ministru Tariceanu, fara ca parlamentul sa mai poata interveni. In felul asta, Basescu ar ajunge, din nou, sa formeze guvernul cum vrea el si nu pe baza vointei partidelor politice, care devin inutile in regimul dictatorial al lui Basescu".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.