Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri pentru "NewsIn" ca este impresionat de inceputul de an al lui Adrian Mutu, dar spune ca pentru a spera la "Balonul de Aur" acesta trebuie sa castige campionatul Italiei si sa duca Romania in "careul de
Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri pentru "NewsIn" ca este impresionat de inceputul de an al lui Adrian Mutu, dar spune ca pentru a spera la "Balonul de Aur" acesta trebuie sa castige campionatul Italiei si sa duca Romania in "careul de asi" al Campionatului European din Austria si Elvetia. "Mutu are un inceput de an foarte bun. Se poate gandi la <<Balonul de Aur>>, dar pentru asta trebuie sa castige campionatul in Italia si sa ne duca in semifinale la CE", a spus Piturca.
"Sper ca anul acesta sa fie apogeul carierei lui. Poate sa ia <<Balonul de Aur>>, dar pentru asta are nevoie de performante", a adaugat selectionerul, care si-a reafirmat opinia in privinta viitorului lui Mutu: "Raman la ideea ca el ar trebui sa plece la o echipa mai mare decat Fiorentina. Merita cu prisosinta sa joace la o echipa mare din Europa, unde ar putea face mai multe performante". In primele doua meciuri ale sale din 2008, Mutu a marcat trei goluri pentru Fiorentina, doua in jocul cu FC Parma, din etapa a 18-a Serie A, si unul in partida cu FC Torino, din runda cu numarul 19 a campionatului italian, in care a obtinut doua penalty-uri. In clasamentul golgeterilor din Serie A, Mutu se afla pe locul 3, cu 12 reusite, fiind devansat de Ibrahimovic si Trezeguet, care au cate 13 goluri. De altfel, Mutu a fost inclus de site-ul "Goal.com" in echipa etapei a 19-a a campionatului Italiei, dupa prestatia din partida cu FC Torino. "Desi este contestat pentru cele doua penalty-uri obtinute, romanul a dovedit ca se afla intr-o forma buna. Sezonul trecut a fost unul bun, dar acesta este unul senzational. Mutu dovedeste ca este liderul Fiorentinei", a scris "Goal.com". In partida cu FC Torino, Mutu a obtinut ambele penalty-uri in urma carora Fiorentina a marcat, unul fiind transformat de Vieri si unul chiar de internationalul roman.
Piturca a mai spus, pentru "NewsIn", ca meciul amical cu Israel, de pe 6 februarie, este foarte important in pregatirea turneului final al CE si, din acest motiv, va apela la toti jucatorii de baza ai Nationalei, chiar daca multi dintre ei sunt in acea perioada in cantonamente cu echipele de club. "Nu este posibil sa renunt la jucatori de dragul cluburilor. Din ce stiu eu, nu au existat doleante din partea vreunui club in acest sens. Si, chiar daca vor exista, vor fi in zadar! Este imposibil sa nu ii convoc, meciul cu Israel este un test foarte important", a spus Piturca. "In afara amicalelor cu Israel, din deplasare, si Rusia, de la Bucuresti, as mai vrea un test cu Muntenegru inainte de plecarea in Elvetia, care va fi pe 2 iunie. Reunirea va fi pe 22 mai, dupa care va urma un stagiu de pregatire in tara, pe urma o saptamana de cantonament, dar inca nu am decis unde", a mai spus Piturca. (MIG)
"Stranierii" pentru Israel
Piturca a anuntat ieri "stranierii" convocati pentru amicalul cu Israel, care va avea loc pe 6 februarie, la Tel Aviv, de la ora 20,45. Cei 11 "stranieri" convocati sunt Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu (Ajax Amsterdam), Gabriel Tamas (AJ Auxerre), Razvan Rat (Sahtar Donetk) - fundasi; Cristian Chivu (Inter Milano), Paul Codrea (AC Siena), Florentin Petre (TSKA Sofia), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova) - mijlocasi; Adrian Mutu (AC Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (AJ Auxerre) - atacanti. Fotbalistii din campionatul intern care vor fi convocati pentru acest meci vor fi anuntati in cursul saptamanii premergatoare jocului. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.