Astfel suna planurile pentru viitorul apropiat al megastructurii imobiliare ce adaposteste acum trei institutii nationale (TNO, TNB si Centrul Dansului), anuntate ieri de ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, la conferinta de presa prile
Astfel suna planurile pentru viitorul apropiat al megastructurii imobiliare ce adaposteste acum trei institutii nationale (TNO, TNB si Centrul Dansului), anuntate ieri de ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, la conferinta de presa prilejuita de finalizarea reparatiilor la sala Teatrului National de Opereta, conferinta la care a participat si Razvan Dinca, directorul general al TNO
In ianuarie 2005, unica sala a Operetei era devastata de un incendiu. In 2007, sala a fost partial deschisa, permitandu-le celor 160 de artisti angajati si personalului tehnic sa-si reia activitatea permanenta. Costurile refacerii salii si redotarii salii TNO sau ridicat, conform lui Iorgulescu, la 12.800.000 de lei, incluzand o noua orga de lumini, o noua instalatie de sunet si instrumente noi pentru toti interpretii, inclusiv un pian Bosendorfer unic in Romania (ministrul insusi a dat o mica reprezentatie in fata reprezentantilor presei, dar pe un Yamaha - foto).
Incheierea lucrarilor va fi marcata, la sfarsitul acestei saptamani (duminica, 27 ianuarie, de la ora 19.00), de reprezentatia unica a spectacolului "Bal la contele Ostrovski" (avandu-l ca invitat pe Alexandru Tomescu care va canta la vioara Stradivarius), urmata de un bal in adevaratul sens al cuvantului. Stagiunea va continua la Opereta cu o serie de premiere deja in pregatire - "Liliacul", in regia lui Razvan Dinca, "Vaduva vesela", montat de unul dintre regizorii permanenti ai Operetei maghiare, Attila Beres, "Urban Kiss" de Razvan Mazilu, "Dragostea celor trei portocale" facut de Cristian Pepino, un "Cabaret" al lui Beatrice Rancea, "My Fair Lady", pus in scena de Ion Caramitru -, un eveniment special reprezentandu-l prima editie a unui Festival International de Opereta si Musical, numit "Viata e frumoasa", cu participarea unor teatre din Ucraina, Ungaria, Suedia. Directorul Operetei a anuntat si o serie de programe sociale si educative derulate de TNO, reprezentatii pentru persoane cu dizabilitati, vizite la centre pentru batrani, cursuri de dans si canto pentru copii. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.