CRAZY LOOP - Balan a studiat limba japoneza in America
Fostul lider O-zone s-a scolit in SUA cu profesori faimosi, care au lucrat cu Julio Iglesias, Tina Turner sau John Bon Jovi. I-a folosit, din moment ce are atata succes cu un refren ca

CRAZY LOOP - Balan a studiat limba japoneza in America
Fostul lider O-zone s-a scolit in SUA cu profesori faimosi, care au lucrat cu Julio Iglesias, Tina Turner sau John Bon Jovi. I-a folosit, din moment ce are atata succes cu un refren care ne "mm-ma-ma” la cap.

Jurnalul National: Cati bani ai mai primit din drepturile de autor pentru titlurile O-zone, dupa destramarea trupei? Dan Balan: Nu am facut un bilant al incasarilor din titlurile O-zone, inainte si dupa incetarea proiectului. Este adevarat ca succesul piesei "Dragostea din tei” a fost mult mai mare decat mi-am imaginat, iar veniturile au crescut in consecinta.

Mai tii legatura cu Lucas Prata? Sigur. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei din SUA. Cand stau la New York ne vedem foarte des. Ma bucur mult de succesul pe care l-a avut anul trecut cu piesa "And She Said”. A stat 5 saptamani pe locul 1 in Billboard Dance Charts.

Cum te-a tratat presa din America de cand esti solo? Desi proiectele mele nu sunt lansate inca oficial in America, am avut o serie de aparitii pozitive la televiziunile NBC, Fox, precum si aparitia la cea mai ascultata emisiune de radio de dimineata din Washington DC - "Elliot in the Morning”, unde piesa "Sugar tunes” a fost prezentata ca fiind hitul verii 2008 in SUA.

"Crazy Loop” se apropie de succesul "Dragostea din tei”? Asta ramane sa decida publicul. Cel putin in Romanian Top 100 deja a depasit succesul "Dragostea din Tei”.

Declarai ca in America ti-ai adus instrumentisti din Moldova. Pe cine si de ce? Igor Buzurniuc-chitara, Alex Calancea-bass si Ghena Barbu-tobe sunt muzicienii cu care am inceput sa lucrez inca inainte de plecarea in State. Am hotarat sa-i iau cu mine in Los Angeles pentru a inregistra albumul impreuna si pentru ca am crezut mult in talentul lor. La inregistrari au mai participat si alti muzicieni din Los Angeles.
-Nu te tenteaza sa participi la Eurovision, din partea Moldovei sau a Romaniei?
-Niciodata nu m-a tentat sa particip la Eurovision. Poate candva...

Inainte de videoclipul "Crazy Loop”, ai cunoscut vreodata indeaproape un manechin, un fotomodel? Am cunoscut si manechine si fotomodele, dar cel mai mult dansatoare...(zambeste). E lunga povestea...

De cand esti solo, care a fost cel mai bine platit concert? Toate concertele sunt platite bine, iar eu nu sunt interesat de topuri pentru banii incasati.

Pui bani "la ciorap” pentru cand vei fi "la pensie”? Incerc sa fac investitii avantajoase.

In ce e avantajos sa-ti investesti banii, ca artist? Tu in ce ai investit? Eu am investit in primul rand in mine, in pregatirea mea profesionala ca artist. In general o sa investesc in proiecte muzicale. La baza activitatii companiei mele "Loop Productions” sta dezvoltarea diferitelor proiecte artistice. Ca artist cred ca cel mai avantajos e sa investesti in ceea ce te pricepi mai bine. De restul investitiilor se ocupa compania mea de business management.

Unde locuiesti, oficial, in America? Ai o proprietate? Ce masina conduci acolo? Pana acum eram stabilit la Los Angeles. Acum patru luni m-am mutat definitiv la New York. Da, am proprietate acolo, conduc un Mercedes si am prieteni apropiati in Los Angeles, New York, New Jersey, Atlanta,Washington DC, Miami.

Ai absolvit, pana la urma, Facultatea de Drept? Nu. Am renuntat, pentru a intra la Colegiul de Muzica "Stefan Neaga” (n. r. din Chisinau). Toata lumea a zis ca sunt nebun. In 1997 in Moldova muzicienii erau vazuti ca oameni care "mor de foame”. Mie imi era indiferent. Eu stiam ca daca nu incerc, atunci toata viata o sa regret, uitandu-ma la MTV, stiind ca puteam ajunge si eu acolo.

Ce institut muzical ai frecventat la Los Angeles? Timp de un an si jumatate am urmat mai multe cursuri in New York si Los Angeles. Cursuri de interpretare vocala, artist development, dansuri, actorie, chitara, limba japoneza. Unii din profesorii mei vestiti au fost Stephanie Spruill (a lucrat cu Julio Iglesias, Tina Turner, Whitney Houston, Aretha Franklin etc.) si Katie Agresta care a pregatit vocal artisti mari ca John Bon Jovi, Steven Tyler, Lenny Kravitz, Cindy Lauper etc.

Ce activitate a avut pana acum casa de productie " Loop Productions”? Am infiintat "Loop Productions” de curand. Momentan unica activitate este producerea si promovarea proiectului "Crazy Loop”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.