Moneda nationala are forta de a se redresa si, la un anumit moment, va reveni, a declarat ieri guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu . De aceeasi parere sunt si reprezentantii Bancii Comerciale Romane (BCR), care sustin ca moneda europeana a
Moneda nationala are forta de a se redresa si, la un anumit moment, va reveni, a declarat ieri guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu . De aceeasi parere sunt si reprezentantii Bancii Comerciale Romane (BCR), care sustin ca moneda europeana ar putea cobori in decembrie 2008 la un curs de 3,5 lei/euro. Estimarea BCR se bazeaza pe un an favorabil agriculturii si pe continuarea cresterii economice, ceea ce va da semnale favorabile investitorilor straini. Potrivit economistului-sef al BCR, Lucian Anghel, la un curs de 3,8 lei/euro, de exemplu, moneda nationala este subevaluata speculativ si este extrem de putin probabil ca euro sa treaca de 4 lei. Totusi, Anghel nu a exclus deprecierea in continuare a leului si a estimat ca imprumuturile, atat in lei, cat si in valuta, se vor scumpi in urmatoarele luni.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.