Nuclearelectrica va investi in 2008 circa 490 de milioane de lei in modernizari. Investitiile se vor concentra pe marirrea capacitatii de depozitare a combustibilului ars, modernizarea instalatiilor tehnologice si de monitorizare a radiatiilor, rea

Nuclearelectrica va investi in 2008 circa 490 de milioane de lei in modernizari. Investitiile se vor concentra pe marirrea capacitatii de depozitare a combustibilului ars, modernizarea instalatiilor tehnologice si de monitorizare a radiatiilor, reabilitarea instalatiilor de tratare a apei si pentru demararea lucrarilor la construirea unei istalatii de extragere a tritiului din apa grea din reactoarele nucleare.

Cele doua reactoare ale centralei vor produce in acest an 10,1TWh, asigurand aproximativ 17-18% din consumul national. In 2007, Nuclearelectrica a livrat in sistemul energetic national 5,5 TWh, din care aproximativ 65,4% a fost distribuita consumatorilor casnici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.