COLITA. Cercetatorii de la Universitatile din Virginia si Vermont (SUA) au identificat unul dintre parazitii cei mai distructivi: entamoeba histolytica, responsabila a numerose forme de colita si care ucide anual, in lume circa 100.000 de persoane. Parazitul, extrem de lacom, ataca si devoreaza celulele imunitare in timp record, explica dr William Petri. Echipa de cercetatori a reusit nu numai identificarea, ci si inhibarea unei enzime, stopand astfel actiunea parazitului ucigas de colonizare a intestinului. Deocamdata aceasta performanta a fost inregistrata pe animale de laborator.

SUNATOARE. Unguentele care contin sunatoare sunt folosite cu succes contra arsurilor si a altor afectiuni ale pielii. Dar sunatoarea mai contine si substante recomandate in anexietate, tulburari de somn, stari nervoase etc. In aceste situatii pot fi prescrise cure de ceaiuri de sunatoare, dar numai la indicatia medicului specialist.

MIC DEJUN. Un mic dejun bogat in carbohidrati precum painea si cerealele ne poate imbunatati abilitatile decizionale, spun cercetatorii britanici. "Foarte multi oameni de afaceri sar peste micul dejun, fara sa stie ca se priveaza astfel de 'combustibilul>> care le creste capacitatea de concentrare, performantele cognitive si abilitatile decizionale", atrage atentia psihologul Ros Taylor, coordonatorul studiului. Vom avea mai multa forta de munca daca avem un mic dejun copios.