Omar Hayssam nu a fugit din Romania cu avionul, asa cum i-a transmis prin telefon procurorului Ciprian Nastasiu, ci cu nava Iman T, asa cum anuntasera initial anchetatorii. Capitanul navei, Youssef Tartoussi, a fost audiat recent prin comisie rogato
Omar Hayssam nu a fugit din Romania cu avionul, asa cum i-a transmis prin telefon procurorului Ciprian Nastasiu, ci cu nava Iman T, asa cum anuntasera initial anchetatorii. Capitanul navei, Youssef Tartoussi, a fost audiat recent prin comisie rogatorie si a declarat ca varul sau, Moustafa, care este armatorul lui Iman T, a primit de la fugar 800 de euro pentru a-l gazdui la bordul navei fara a-l inregistra pe lista de pasageri. Hayssam a stat in cabina mecanicului-sef, care urma sa-i indeplineasca toate solicitarile. Youssef Tartoussi nu l-a vazut deloc pe Hayssam pana la intrarea in apele egiptene. In portul Alexandria, pe vapor a urcat varul lui Hayssam, Samir-Al Omar, care a ramas pe vas, iar Hayssam a intrat cu cartea de identitate a acestuia, imbarcandu-se apoi pe un alt vapor spre Siria, cu numele real.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.