Procurorii DIICOT din Bucuresti au pus sechestrul asigurator pe averea fostului sef al Directiei de Finante Gorj, Dumitru Udroiu. Functionarul este acuzat de anchetatori de complicitate la spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune. Procurori

Procurorii DIICOT din Bucuresti au pus sechestrul asigurator pe averea fostului sef al Directiei de Finante Gorj, Dumitru Udroiu. Functionarul este acuzat de anchetatori de complicitate la spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune. Procurorii au constat ca, in calitate de director, ar fi ajutat pe un agent economic din Gorj sa insele statul privind returnarea ilegala de TVA.

Averea fostului director al Directiei de Finante din Gorj, Dumitru Udroiu, este pusa sub sechestru, dupa ce procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de acesta. Anchetatorii au vrut sa se asigure ca pana la finalizarea dosarului, in care functionarul este acuzat de complicitate la evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani, vila acestuia cu doua etaje din Gorj nu va fi vanduta, pentru a se recupera astfel prejudiciul, 10 miliarde de lei vechi.

Aceeasi masura a fost aplicata si pe bunurile unui agent economic din Targu-Jiu, Mihai Barsescu, cel care a fost ajutat de seful Finantelor sa incaseze ilegal in 2004, din partea statului, Taxa pe Valoare Adaugata.

Procurorii au descoperit ca intreaga afacere a fost pusa la cale de directorul Directiei de Finante Gorj din acea vreme. Dumitru Udroiu este in prezent functionar in cadrul aceleiasi institutii, iar sefii lui spun ca vor analiza, in curand, daca acestuia i se va suspenda contractul de munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.