Gica Popescu a facut, ieri, o vizita la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Fostul impresar a fost citat in calitate de invinuit in dosarul privind transferurile a 12 fotbalisti in perioada 1999 - 2005. Impreuna cu fostul impresar, in acest caz
Gica Popescu a facut, ieri, o vizita la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Fostul impresar a fost citat in calitate de invinuit in dosarul privind transferurile a 12 fotbalisti in perioada 1999 - 2005. Impreuna cu fostul impresar, in acest caz mai sunt citati alti noua oameni de fotbal: impresarii Ioan Becali si Victor Becali, patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti - Gheorghe Copos, avocatul Sica Puscoci, fostul director al clubului de fotbal Otelul Galati - Mihai Stoica, presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul presedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita - Jean Padureanu, si actionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Netoiu. Ei sunt acuzati ca au adus prejudicii cluburilor, statului si FRF prin inselaciune, evaziune si spalare de bani.

„Baciul“ nu a stat prea mult in sediul DNA. El a iesit dupa numai o jumatate de ora si a acceptat sa dea o declaratie ziaristilor care il asteptau, desi era suparat pe presa. „Mi s-au adus la cunostinta invinuirile. Impreuna cu avocatul meu vom pune la dispozitia proc urorilor probe care sa-mi sustina nevinovatia. Rog mass-media sa lase procurorii sa-si faca treaba. Nu ma mai intrebati nimic. Oricum, se pare ca stiti mai multe decat mine“, a spus Popescu. Discursul a fost preluat de avocatul sau, Petrut Ciobanu: „I s-au prezentat invinuirile. Este prima oara cand a venit insotit de un avocat. Nu pot sa va spun acum despre ce transfer este vorba, am cerut si am primit o copie dupa ordonanta de incepere a urmaririi penale, urmeaza sa o citesc, iar domnul Popescu se va prezenta din nou la DNA la o data ulterioara, cand va fi si audiat“. Contactati telefonic, ceilalti invinuiti in acest dosar au refuzat sa dea declaratii, spunand ca vor vorbi doar cu cei de la DNA, in prezenta avocatilor.

'Baciului>> i se trage de la cazul Bratu
Gica Popescu plateste tribut in special ingineriilor financiare la care s-a recurs cu ocazia transferului lui Florin Bratu, in 2002, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul. Atunci, „Baciul“ facea parte din firma de impresariat „Becali&Popescu Sports“. Clubul giulestean a primit pe atacant 1.750.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.