Fotbalul nu este, de ieri, de azi, o fabrica de bani. In mod evident, „produsele“ din fabrica, singurele, sunt jucatorii. Numai ei pot fi vanduti, la import sau la export. Aceste vanzari, sau cumparari de jucatori, facute de cluburi, au
Fotbalul nu este, de ieri, de azi, o fabrica de bani. In mod evident, „produsele“ din fabrica, singurele, sunt jucatorii. Numai ei pot fi vanduti, la import sau la export. Aceste vanzari, sau cumparari de jucatori, facute de cluburi, au avut in mediere, comisioane grase. De altfel, oriunde in lume, impresarii din fotbal castiga mult. Revin, insa, la fosta „Cooperativa“ care, gratienoilor timpuri de dupa decembrie 1989, a tinut pasul cu tranzitia si nu ar trebui sa socheze pe nimeni ca s-a privatizat. Imi amintesc, insa, ca buba, in curatenia aceasta a fotbalului, pe care o cere, de ochii lumea, toata lumea, se regaseste, lua-o-ar naiba, tot in Justitie. Singurul personaj din fotbal pe care l-am vazut ca a platit cu varf si indesat pentru un prejudiciu adus unui club a fost Vasile Ianul. Cand a iesit din puscarie, dupa anii care i-au fost dati drept condamnare de catre instanta militara, pentru ca avea si grad, Ianul nu mai credea in nimic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.