Bucurestenii din sectoarele 3 si 6 arunca in zadar deseurile in pubelele speciale pentru hårtie, plastic si resturi menajere. Si asta deoarece angajatii de la salubritate incarca gunoaiele la gramada, fara a mai tine cont de colectarea selecti
Bucurestenii din sectoarele 3 si 6 arunca in zadar deseurile in pubelele speciale pentru hårtie, plastic si resturi menajere. Si asta deoarece angajatii de la salubritate incarca gunoaiele la gramada, fara a mai tine cont de colectarea selectiva.

Campania de informare a populatiei cu privire la introducerea colectarii selective a gunoiului menajer a inceput inca din 2005, insa pana in anul 2006 societatile de salubrizare au aplicat doar proiecte-pilot. Primaria sectorului 6 a introdus proiectul de reciclare a gunoiului in cartierul ANL „Constantin Brancusi“, iar edilii sectorului 3 au implementat programul de colectare selectiva a deseurilor „Sanatate in jurul casei tale“ la peste 100 de asociatii de locatari. In vederea implementarii unui sistem unitar de colectare, reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a emis Hotararea nr. 148/2005 privind colectarea selectiva a ambalajelor reciclabile si refolosibile. Aceasta hotarare precizeaza obligativitatea persoanelor fizice, a asociatiilor de locatari, a institutiilor publice de a colecta selectiv deseurile de ambalaje si de a le preda operatorului de salubritate autorizat. Nerespectarea prevederilor atrage raspunderea contraventionala si se sanctioneaza cu o amenda intre 500 si 1.000 RON pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, cu sume cuprinse intre 3.000 si 5.000 RON. Sectoarele 3 si 6 au amplasat tomberoane separate pentru hartie, plastic si resturi menajere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.